Vrijeme

Danas u BiH nestabilno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

bEYktkqTURBXy84ODg2YjIzNjEyMDM1OGYxNmVjYTMyNjk0ZGU5ZDE3ZS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Promenljivo do pretežno oblačno vreme, sa pljuskovima i grmljavinom, uz najvišu dnevnu temperaturu od 16 do 21 stepen Celzijusov, preovladavaće danas u Republici Srpskoj i FBiH.

U većini krajeva jutros je suvo vreme, uz promenljivu oblačnost, a na zapadu i sjeverozapadu očekuje se kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno oblačno i nestabilno uz kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Jača grmljavina očekuje se u Semberiji, gde može biti lokalnih nepogoda i grada, kao i u centralnom pojasu, na istoku i jugoistoku.

Naveče će od zapada i jugozapada doći do prestanka nestabilnosti i raslojavanja oblaka.

Duvaće slab jugozapadni i zapadni vetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7  časova

Bjelašnica dva, Klekovača tri, Sokolac četiri, Han Pijesak šest, Manjača i Foča sedam, Rudo, Bileća, Kneževo, Čelinac i Kotor Varoš osam, Sarajevo, Ribnik, Krupa na Uni, Krupa na Vrbasu, Srbac i Istočno Sarajevo devet, Mrkonjić Grad 10, Banjaluka, Prijedor, Mrkonjić Grad, Brod, Mostar, Trebinje i Novi Grad 11, Ugljevik i Doboj 12, Bijeljina 13, Neum 16 stepeni Celzijusovih.

blic.rs