Breaking News
Home / Visegrad / Sport Višegrad / Fudbal / ŽENSKI FUDBAL OSVAJA PODRINjE

ŽENSKI FUDBAL OSVAJA PODRINjE

FUDBALERKA-2
VIŠEGRAD– Na području opština gornjedrinske regije postoje dva registrovana ženska fudbalska kluba jedan je u Goraždu a drugi u Rogatici.

U FK „Sutjeska“ iz Foče“ u najmlađoj kategoriji, u Ligi mladih fudbalera sa dječacima igraju i djevojčice od kojih je najzapaženija Jelena Blagojević.

„Mnogo volim da igram fudbal i željela bih da nastavim i u većim uzrastima , da dam što više golova i postanem što poznatija“, kaže Jelena koja je učenica osnovne škole.

U ovom je i djevojčica Andrea Tea Davidović koja kaže da igra u takmičarskom dijelu prvenstva skoro dvije godine.

„ Pored toliko sportova fudbal mi je najdraži, igram centarfora i već sam se upisala u listu strijelaca“, hvali se Andrea.

Trener FK „Sutjeska“ Cvijetin Živanović kaže da u mladom timu pored dječaka ima i nekoliko djevojčica od 12 pa i od sedam godina.

„Mislimo da je ovo dobar potez kluba jer je udovoljio djevojčicama da se iskažu i na fudbalskom terenu a zahvaujući i njima naše utakmice su posjećenije“, dodaje Živanović.

U goraždanskom Ženskom fudbalskom klubu „Libero“, koji je osnovan prije tri godine, igraju i fudbalerke iz Sokoca, Zvornika, Sarajeva, Živinica kao i Čajniča i Novog Goražda.

„Okupili smo oko trideset djevojaka starosti od 15 do 30 godina koje čine seniorsku ekipu. Možemo se pohvaliti i velkim uspjesima a naših šest igračica su postale i reprezentativke u ženskom fudbalu u BiH, „ objašnjava trener Senad Hubjer.

I u Višegradu je pokrenuta inicijativa da se osnuje ženski fudbalsksi tim koji bi radio u sastavu FK „Drina HE“.

Prema prvim informacijama na poziv uprave kluba već se prijavilo 18 djevojaka.

R. TASIĆ-visegradskevijesti.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

Foto: S.H.

Višegradski sportski vikend

  Odbojka. -Seniorke: 6. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. „HE na Drini“ Višegrad – …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)