Breaking News
Home / Srbija / Mokra Gora / Završen 15. Kustendorf

Završen 15. Kustendorf

201134

 

Filmski festival “Kustendorf” večeras je završen uručenjem nagrade “Drvo života” glumcu Petru Božoviću i proglašenjem pobjedničkih kratkih filmova, među kojima je “Zlatno jaje” pripalo ruskom “Vedrom nebu” Igora Coja i Andreja Zamoskovnog.

Osnivač festivala, reditelj Emir Kusturica uručio je “nagradu za buduće filmove” “Drvo života” Božoviću koji je pozdravljen dugačkim stojećim ovacijama u bioskopu “Prokleta avlija” u Drvengradu.

 

 

 

Glumac je rekao da je Drvengrad “različit od drugih mjesta na ovom svijetu i druženje ova dva, tri dana daje nadu za umjetnost”.

Kusturica je podsjetio da se sa Božovićem zna 42 godine, da glumac nikada nije igrao u njegovim filmovima, ali da se nada da hoće, i da je festival bio najbolje mjesto da se ponovo sretnu.

U konkurenciji 15 kratkih filmova mladih autora “Srebrno jaje” je pripalo djelu “Njemački kvalitet/Kolege” Јanisa Aleksandera Kifera iz Nemačke, odsutnog sa festivala, uz ocenu da je uspio da nasmije govoreći o jednoj teškoj temi.

“Bronzano jaje” je zaslužio švajcarski “Ludi ples” Vanje Viktora Kabira Tongole za “efikasno i upečatljivo ispričanu priču u samo pet minuta”.

Poseban pomen žirija zaslužio je španski “Vučicin totem” odsutne Veronike Ečegi koja je prikazala “moćnu priču zrelim filmskim jezikom”.

Danski “Beskorisni operski pjevači” Pabla Sereta de Ena zaslužio je nagradu “Vilko Filač”, za izuzetni vizuelni jezik.

 

Autor: TANЈUG

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

 

 

Check Also

212281_viber-image-2022-03-31-12-50-35-733_f

SRBIJA JE JEDINA ZEMLJA KOJA OTVARA VRATA SVIMA: Najavljen petnaesti filmski i muzički festival Kustendorf

  PETNAESTI Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 6. do 10. maja …

Powered by Master Media (TM)