Breaking News
Home / Srbija / VREMENSKA PROGNOZA: Kiša pa sedam dana sunca

VREMENSKA PROGNOZA: Kiša pa sedam dana sunca

13-1_620x0

 

OBLAČNO vreme sa sunčanim intervalima na severu i padavinama na jugu Srbije, obeležiće današnje Sretenje, dan kada se po narodnom verovanju susreću zima i leto. Da li će ovakve vremenske prilike danas izmamiti medvede iz jazbina teško je predvideti. Ako izađu, po narodnom verovanju, uskoro ćemo zimi videti leđa, u suprotnom – predstoji nam još šest nedelja zime.

Već za vikend i naredne sedmice, kako kažu meteorolozi, predstoji prestanak padavina i više sunca, uz najviše dnevne temperature i do 13 stepeni.

– Dužih perioda sunčanog vremena biće danas na severu zemlje, dok će u centralnim i južnim krajevima oblaci donositi padavine, mestimično mešovite sa kišom i snegom istovremeno – najavljuju meteorolozi RHMZ. – Najviše dnevne temperature biće od tri do devet stepeni, a prestanak padavina očekuje se posle podne i uveče. Vikend će, nakon mestimičnih jutarnjih magli, doneti sunčano i toplije vreme. Posle slabog jutarnjeg minusa, najviša dnevna temperatura u subotu i nedelju dostići će 11. podeljak Celzijusove skale.

 

 

Pretežno sunčano vreme sa dnevnim temperaturama malo iznad proseka, nastaviće se i tokom naredne radne nedelje.

– U ponedeljak, jutarnje magle su moguće samo mestimično, uz najniže temperature od minus tri do dva stepena – kažu u RHMZ. – Tokom dana biće pretežno sunčano, a duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura kretaće se od devet do 13 stepeni.

Od utorka pretežno sunčano sa dnevnom temperaturom iznad proseka za februar. Potkraj nedelje stiže naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom, uz pad temperature.

novosti.rs

Check Also

1100849852

Srpska udruženja: Pokrenuti pred UN pitanje odgovornosti za martovski pogrom pre 15 godina

  Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih sa prostora bivše SFRJ (Srpska koordinacija) …

Powered by Master Media (TM)