Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Mokra Gora / Vojnim kamionima na safari po Tari

Vojnim kamionima na safari po Tari

677z381_Vojni-kamioni-za-Tara-safari-pred-hotelom-Omorika,-fotodokumentacija-VU-Tara

 

Zaživljava ovog proleća safari i na Tari. U vojnim kamionima sivomaslinaste boje, preuređenim za ljubitelje avantura. Voze ih u više pravaca, duž udaljenih a prelepih prostranstava Tare: u obilazak manastira Rača pa šumskim putem na Sokolinu, od Bulibanovca i Dobrog polja ka Iveru do Mokre Gore, na vrh Janjač, Predov krst i Bilješku stenu ili do tri vidikovca (Sokolarica, Osluša, Oštra stena), uvek uz ručak u prirodi.

 

 

 

To je „Tara safari”, nova vrsta izleta u organizaciji Vojne ustanove „Tara”. Prvi safari po planini Tari, kako za naš list najavljuje direktor VU „Tara” Ljupko Ćirović, održava se u dane prvomajskih praznika. Nepisano je pravilo da ovde u toku letnje sezone za turiste uvek organizuju  izlete, planinarske avanture, adrenalinske sadržaje, pešačke ture, sve s naglaskom na aktivan odmor u kome je „Tara safari” logičan deo ponude.

– Program smo dugo pripremali i sada smo zadovoljni konačnom verzijom tog izleta. Koristimo dva opremljena vojna terenska vozila prilagođena turističkoj nameni. Ideja je da gostima pružimo jedinstven i uzbudljiv obilazak planine, sve do udaljenijih mesta koja sigurno ne bi posetili u svojoj režiji. Želja nam je da turisti dožive Taru na poseban način i otkriju njenu mističnu stranu, zadivljujuće tajne nacionalnog parka ove planine. Broj mesta za „Tara safari” ograničen je na 36, a već na početku možemo se pohvaliti velikim interesovanjem – kaže Ćirović, uz podsećanje da je planinu Taru, kao svet spektakularne lepote, čuveni „Forbs” uvrstio u svoju listu od pet prirodnih čuda koje treba posetiti na Balkanu.

Za turiste koji nisu poklonici aktivnog odmora i dolaze ovde samo da se opuste i uživaju, direktor VU „Tara” predlaže sadržaje koje nudi hotel „Omorika”  (zdanje u mermeru, staklu i drvetu, ima 172 sobe): sa saunom i poluolimpijskim bazenom (dnevno i noćno kupanje), najvećom terasom s panoramskim pogledom, salama za bilijar i stoni tenis, sportskim terenima, zonom za dečje igre, ponudom jela po tradicionalnoj recepturi, najvećim izborom poslastica, sa hlebom i pecivom iz pekare hotela…

 

 

 

– Trudimo se da naša ponuda bude što bogatija, a cene ostanu povoljne. Gosti nam uvek dolaze u velikom broju, pa se u hotelu „Omorika” i ove godine traži slobodno mesto. Završili smo jednu fazu radova, tako da sada imamo veći broj superior soba. Izgradili smo kod „Omorike” i „Jeremička” dva dečja igrališta, a uskoro ćemo i novu modernu trim stazu – ističe direktor Vojne ustanove „Tara”.

politika.rs

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

andricgrad

Turistička sezona na pragu, vaučera ni na vidiku

  Iako je ljetna turistička sezona na pragu, te građani uveliko razmišljaju, pa i odlučuju …

Powered by Master Media (TM)