Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / Vojni ataše ne smije izvan BiH

Vojni ataše ne smije izvan BiH

Y1OktkqTURBXy81YTZjMTMyYjhiZDQyZjk1ZDYyOGYwYjA3YzRmNWVhOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Sarajevo – Tužilaštvo BiH zatražiće od Suda BiH da vojnom atašeu Ambasade BiH u Holandiji Enesu Jahiću, koji je osumnjičen za ratni zločin nad Srbima u Bradini kod Konjica 1992. godine, bude zabranjeno napuštanje BiH.

Mjere zabrane za Jahića, koji je u ponedjeljak priveden u Tužilaštvo BiH, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, odnosiće se i na zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima u ovom predmetu. Tužilaštvo je saopštilo da sprovodi opsežnu istragu koja se odnosi na ratne zločine nad Srbima počinjene na području Konjica 1992. godine.

Jahić je bivši komandir specijalne jedinice policije RBiH u Konjicu koja je među prvima ušla u srpsko selo Bradina u maju 1992. godine i počinila zločin nad srpskim civilima.

– Riječ je o odanom kadru SDA i poslušnom činovniku koji je za ratne zasluge dobio dobru destinaciju u diplomatiji. Ratni kadar SDA kao što je Jahić odlazi na zanimljive destinacije sa kojih djeluju pritajeno za potrebe bošnjačkog i lobija SDA – rekao je sagovornik „Glasa Srpske“ iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Zbog ratnog zločina nad Srbima na području Konjica i okoline, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su prošle sedmice 13 bivših zvaničnika Armije RBiH, Teritorijalne odbrane i policije u Konjicu koji su osumnjičeni za ubistva, mučenja i zlostavljanja, silovanja i progone desetina Srba u toj opštini u proljeće i ljeto 1992. godine.

Ž. D. – Glas Srpske

 

Visegrad Live pratite putem aplikacija za Android  i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

mup

U požaru u Sokocu izgorjela dva vozila i pomoćni objekat

Policijskoj stanici Sokolac, 17.01.2018. godine, oko 02,20 časova prijavljeno je da u mjestu Pediše,opština Sokolac, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)