U nizu neprijatnosti i omalovažavanja, sada strahujem i za vlastiti život – kaže Medović.

– Pred svedocima su mi pretili komšija i njegov sin, samo zato što sam izrazio želju da uzmem sa seoskog puta moju cev, koju sam svojevremeno tu postavio za odvod vode, a sada mi je zatrebala za davno započeti projekat izgradnje mini-elektrane na reci koja teče i kroz moje imanje. Dolazila je i policija, ali su rekli da spor rešimo na sudu. Kuća mi je na osami i živim sam, pa pretnje ozbiljno shvatam. Zato razmišljam da se vratim u Pariz.

Do sada je samo za otkup postrojenja jedne bivše mini-elektrane na reci Uvac platio 180.000 maraka. Umesto izgradnje elektrane, sada je prinuđen da razmišlja da privremeno ode u Pariz.

– Nisam ja ovde nikad odgovarao pojedincima zbog moje preduzimljivosti – vajka se Vujadin.

– Pomagao sam selu koliko sam mogao, slao decu na zanat, otvorio pogon za izradu neonskih cevi za svetleće reklame…

Ničim ne ugrožavam seoski potok koji teče kroz moje imanje, reč je samo o ljubomori pojedinaca.

Nažalost, ima i onih koji drugačije gledaju na spor oko odvodne cevi i Vujadinove ideje da gradi mini-elektranu na lokalnom potoku.

– Većina meštana nema lepe reči za Vujadina, u svađi je sa mnogima u selu – kaže Miroslav, sin Milorada Ćupovića, koji je navodno pretio Vujadinu.

– On najčešće istera svoje, tako je sada na lokalnom putu iskopao cev postavljenu pre više decenija i umesto nje postavio plastičnu.

Vujadin ipak ne odustaje od ideje da napravi mini-elektranu, ali izgleda da će poslednju reč ipak imati meštani celog sela, ali i susednih mesta Plema, Okolišta, Štrpca i Bijelog Brda.

UPOZORENjE IZ POLICIJE

U LOKALNOJ policijskoj stanici u Bovanu kažu da je ovde bilo i neuporedivo težih slučajeva od ovog spora i verbalnih pretnji komšija. Imali su čak i smrtnih slučajeva, tako da ovaj spor oko cevi za njih izgleda poprilično banalno. Zato su policajci upozorili obe strane da se suzdrže od daljih pretnji i svađa.