Breaking News
Home / Susjedne opštine / Čajniče / Vlada ulaže višemilionska sredstva u Rudo, Čajniče i Rogaticu (VIDEO)

Vlada ulaže višemilionska sredstva u Rudo, Čajniče i Rogaticu (VIDEO)

207376

 

Vlada Republike Srpske kontinuirano pomaže razvoj svih opština izjavio je premijer Srpske Radovan Višković nakon obilaska dvije izrazito nerazvijene lokalne zajednice Čajniče i Rudo.

Sa tamošnjim rukovodstvom razgovarao je o gorućim problemima nezaposlenosti i dotrajalih saobraćajnica. U obje opštine najavio je višemilionska ulaganja u obnovu postojećih i izgradnju novih puteva.

U Čajniču je donirao novo vozilo za odvoz komunalnog otpada dok je u Rodom razgovarao sa investitorom iz Srbije koji planira da u preduzeće Autodijelovi uloži najmanje tri miliona evra i zaposli 100 ljudi.

U Rogatici, Višković je razgovarao sa rukovodstvom o realizaciji projekata koje finasira Vlada Srpske.

Radnu posjetu Čajniču premijer Srpske počeo je obilaskom radova na krovu i zvoniku Hrama Uspenja presvete Bogordice, u čijim njedrima je čudotvorna ikona Bogorodice, jedna od najvrijednih relikvija u hrišćanskom pravoslavnom svijetu.

– U suštini ide najvećim dijelom uz pomoć Vlade Republike Srpske preko naših institucija uz pomoć Elektroprivrede i mi smo poovo donijeli odluku da Elektroprivreda iz svoje dobiti izdvoji novac za završetak rekonstrukcije – rekao je Višković.

Vlada Srpske ne dijeli opštine po stranačkoj pripadnosti, pomaže svaku u skladu sa mogućnostima iskazanim potrebama kazao je Višković.

Lokalnom komunalnom preduzeću predao je ključeve specijalizovanog vozila za prikupljanje čvrstog otpada, vrijednog 350.000 maraka. Obnova regionalnog puta Potkozara – Čajniče – granica sa Crnom Gorom od primarnog značaja je za Čajniče.

 

 

Nabavkom savremene medicinske opreme i doznačavanjem 126.000 KM za isplatu dugovanja nastalih u pandemiji virusa korona Vlada je pomagla lokalni Dom zdravlja. Za opštinu od par hiljada stanovnika pruža se adekvatna zdrastvena zaštita.

Kao Čajniče i Rudo se suočava sa problemom odlaska ljudi, nedostatkom novih radnih mjesta i lošom putnom infrastrukturom.

Raduje najava investitora iz Srbije koji je spreman da u preduzeće “Autodijelovi” u stečaju uloži 3,2 miliona evra i za početak zaposli 100 ljudi.

Vlada će najavio je Višković da preuzme upravljanje hotelom u centru grada a Elektroprivreda uz pravičnu naknadu “Komsaru” nastaviće izgradnju HE Mrsovo.

Ruđane posebno raduje najava izgradnje puta Rudo Mioče dužine 6,2 KM kojim bi se do GP Uvac ka Srbiji stizalo iskuljčivo teritorojom Srpske i ne bi se granica morala prelaziti više puta.

Posjetu opštinama istoka Republike Srpske premijer je završio razgovorom sa rukovodstvom Rogatice.

Vlada je toj lokalnoj zajednici odobrila 350 000 KM za izgradnju gradske tržnice i 150 000 za proširenje kapaciteta Dječijeg vrtića “Bambi”.

Tokom obilaska drvoprerađivačkog pogona u vlasništvu braće Trkulja u Rudom, Višković je rekao da će Vlada Srpske posebno pažnju posvetiti i stimulisanju izvoza gotovih šumskih proizvoda na evropsko tržište.

RTRS

Check Also

216248

Rijeka Lim odnijela most u Rudom (VIDEO)

  Velika količina vode rijeke Lim u Rudom odnijela je dio mosta koji je srušen …

Powered by Master Media (TM)