Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Vlada RS podržala Nacrt sporazuma o sniženju cijena usluga rominga

Vlada RS podržala Nacrt sporazuma o sniženju cijena usluga rominga

20190307115406_526387

 

Vlada Republike Srpske (RS) podržala je na današnjoj sjednici tekst Nacrta sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim telekomunikacijskim mrežama u regionu zapadnog Balkana.

Vlada je zadužila Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske da, Ministrastvu komunikacija i transporta BiH dostavi mišljenje po pitanju predloženog nacrta sporazuma.

“Zadužuju se Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske o ovim zaključcima informiše Savjet ministara BiH”, saopšteno je iz Vlade RS.

 

 

Potpisivanjem ovog Sporazuma će se ostvariti višestruke koristi za korisnike usluga mobilnih komunikacija. Korisnici mobilnih javnih komunikacionih mreža prilikom boravka u zemljama potpisnicama Sporazuma, moći će koristiti usluge rominga po znatno nižim cijenama nego što je to danas, odnosno pod istim uslovima koje imaju i građani u zemljama članicama Evropske unije. Za očekivati je da će sniženje cijena rominga doprinijeti ne samo nesmetanom funkcionisanju zajedničkog tržišta, nego i povećanju zahtjeva za uslugama mobilnih komunikacija, što u krajnjem cilju doprinosi postizanju većeg stepena razvoja ovog tržišta u svim zemljama, pa i u BiH.

Usvojena Odluka o sufinansiranju ishrane i smještaja redovnih studenata

Vlada Republike Srpske usvojila je Odluku o sufinansiranju ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda prema kojoj će za ove namjene biti izdvojeno 4.310.000 KM u 2019. godini.

Pomenutom odlukom, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo sufinansira smještaj 1,50 KM i ishranu 3,50 KM po studentu dnevno.

Ova odluka odnosi se i na studente smještene u JU “Dom učenika Bijeljina” u Bijeljini.

Javnoj ustanovi Studentski centar ”Nikola Tesla” Banja Luka odobrava se do 25 odsto dodatnih sredstava u odnosu na iznos predviđen za sufinansiranje ishrane zbog dodatnih troškova ishrane studenata koji nisu smješteni u Studentskom centru.

 

 

Za sufinansiranje ishrane i smještaja redovnih studenata u ustanovama studentskog standarda od 2005. godine Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 45.364.922 KM.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, po hitnom postupku.

Predmetnim zakonom propisuje se da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada u iznosu od 10% prosječne plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ostvarene u proteklom mjesecu.

nezavisne.com

Check Also

6BA23286-FABE-4994-A9F2-12F1B5111BE9

Fond solidarnosti počeo sa isplatom aprilske plate

Fond solidarnosti počeo je sa isplatom minimalne plate za april radnicima koji zbog virusa korona …

Powered by Master Media (TM)