Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / VJEŽBA PRIPADNIKA JEDNICE ZA PODRUŠKU

VJEŽBA PRIPADNIKA JEDNICE ZA PODRUŠKU

 

VIŠEGRAD – Povodom obilježavanja krsne slave MUP Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila, pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Foča organizovali su u Višegradu pokazno-taktičku vježbu za građane i učenike.

Kako je na vježbi rečeno, oni su pokazali visoku profesionalnu spremnost da u svim uslovima brzo odreaguju i izvrše zadatke u cilju zaštite građana i imovine RS.

Vježba je izvedena u krugu Fabrike „Terpentin“a simulirano je hvatanje dva pljačkaša od kojih je jedan bio nenaoružan a drugi je imao vatreno oružje.

JEDINICA-ZA-PODRUŠKU-FOČA

Komandir jedinice za podrušku Zlatko Radović kaže da je vježba imala više faza.

„Pokazali smo presretanje vozila, zatim odbrana policajca od nenaoružanog lica, upotreba službenog psa a posebno smo hapsili lice koje je bilo u vozilu. Na kraju je pokazano i to kako opolicajci upadaju u objekat gdje se nalazi naoružano lice i kako smo ga lišili slobode , „ rekao je Radović.

Radović je potvrdio da pripadnici ove jedinice učestvuju i van područja Policijske uprave Foča pa i u akcijama koje nisu njihova specilanost a to je spašavanje civilnog stanovništva u slučaju elementranih i drugih nepogoda.

„Imali smo više takvih akcija ali da izdvojimo i učešće u u spašavanju lica i imovine u jednoj fočanskoj fabrici gdje je spriječeno da se požar proširi i na privatne kuće, „ dodao je Radović.

Posmatrači su mali priliku da vide opremu i naoružanje kojim raspolažu pripadnici ove jedinice, njihovu obučenost u nepredvidivim situacijama i brzinu kojom se izvode akcije.

U akciji su učestovala i vozila koja pripadaju jedinici.

Publiku na vježbi činili su i učenici Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

R. TASIĆ-visegradskevijesti.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

snijeg26

Obavještenje Komunalne policije o čišćenju snijega i leda ispred i oko svojih objekata

Obavještavamo Vas da se prema čl. 17. Odluke o komunalnom redu Opštine Višegrad uklanjanje snijega …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)