Breaking News
Home / Visegrad / Politika Višegrad / Višegradska skupštinska većina nastavlja da opstruiše razvoj opštine

Višegradska skupštinska većina nastavlja da opstruiše razvoj opštine

visegrad

 

Višegradska skupštinska većina nastavlja opstrukciju razvoja opštine. Odluka Vlade Republike Srpske je da Andrićgrad, odnosno poslovanje turističkog kompleksa prepusti na upravljanje OC “Jahorina”. Zbog toga je predstavnik Vlade i pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske stigao u Višegrad kako bi na lokalnom parlamentu obrazložio plan Vlade za Andrićgrad, a samim tim i nastavak ulaganja i razvoj Višegrada.

 

 

Iako je na kolegijumu ta tačka usvojena, Vladinom izaslaniku skupštinska većina predvođena SDS-om i sedam manjih stranaka koja čine većinu, nisu dozvolili obraćanje.

“Očigledno da je riječ o političkoj odluci i u prilog tome ide činjenica da čak nije dozvoljeno, izričito protivljenje je da se uopšte obratim i obrazložim o čemu se zapravo radi”, rekao je Dalibor Panić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

To što je Vladin izaslanik uzaludno prešao i nekoliko stotina kilometara kako bi se obratio odbornicima, za skupštinsku većinu i nema neki značaj. Jasno je, kažu u SNSD-u, da se radi o namjernoj opstrukciji vladinih investicija i razvoja Višegrada kako se ne bi pružila prilika građanima da bolje žive, a mlade spriječilo da odlaze.

“To pretpostavljam da je jedan veliki minus za sve njih, a narod će znati da cijeni, jer je ovim mnogo otežano dalje ulaganje u komleks Andrićgrada”, naveo je Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

“U periodu dok su oni obnašali vlast u Višegradu, čitav profesor Emir Kusturica i čitav kompleks projekta Andrićgrad je bio šikaniran i maltretiran i mogu slobodno i mogu slobodno da kažem da se to nastavlja i u ovom trenutku”, smtra Nedeljko Perišić, odbornik SNSD-a u SO Višegrad.

Mnogi Višegrađani nestrpljivo su čekali da  Andrićgrad pređe na upravljanje vladinog preduzeća, jer je Vlada najviše i uložila u izgradnju Andrićgrada. Zbog skupštinske većine, nade su i dalje na čekanju da i ovaj turistički kompleks doživi preobražaj i od hroničnog gubitaša postane jedno od najtraženijih turističkih ponuda, kao što se to pokazalo sa Jahorinom koja je postala jedna od najelitnijih turističkih centara u Evropi i to sve zahvaljujući milinskim investicijama Vlade Republike Srpske.

 

 

atvbl.rs

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

Check Also

Suzana-Gašić02-872x610

“Razvoj domaćeg turizma u Srpskoj” Propisan postupak dodjele turističkih vaučera

  Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da se Nacrtom zakona …

Powered by Master Media (TM)