Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / VIŠEGRAĐANIN NA „SAMFORD“ UNIVERZITETU

VIŠEGRAĐANIN NA „SAMFORD“ UNIVERZITETU

LAKIC

VIŠEGRAD – Bivši igrač Košarkaškog kluba „Varda HE“, Višegrađanin Stefan Lakić, od naredne sezone nastupaće za Univerzitet „Samford“ u Birmingemu, savezna država Alabama SAD.
Ovaj 22-godišnji košarkaš je prošle sezone igrao za Univerzitet Misuri u Vest Plejnsu, tim koji se takmičio u prvoj diviziji juniorske koledž lige.
Bio je najbolji poenter ekipe, gdje je prosječno postizao 14.0 poena, a imao je po meču i 6.2 skoka i 1.5 asistenciju.
„Završio sam juniorski koledž koji je trajao dvije godine. Sada sam se upisao na novi univerzitet „Samford“, član košarkaške studentske lige (NCAA), koji je na još ozbiljnijem nivou prve divizije“, kaže mladi košarkaš.
Lakić je trenutno na odmoru u Višegradu, a uskoro će nazad u Ameriku na pripreme za sljedeću sezonu.
„Treninzi počinju u avgustu, ali po pravilima lige, mi moramo da budemo tamo već početkom jula, kad počinju obaveze na fakultetu“, naglasio je Višegrađanin.
Lakić je pored matičnog kluba „Varde HE“, nastupao za „Rogaticu“ iz Rogatice, „Slobodu“ iz Užica, i „Odesu“ juniorski koledž tim iz savezne države Teksas SAD. Bio je član kadetske i juniorske selekcije BiH.

 

 

M.T. /visegradskevijesti.com

Check Also

FBBFD883-E423-4300-BC2E-DCD1C1C97D71

Višegrad: Pomoć za stotinu socijalno ugroženih domaćinstava

U Višegradu je danas podijeljeno stotinu paketa pomoći socijalno ugroženim domaćinstvima u vidu prehrambeno-higijenskih paketa, …

Powered by Master Media (TM)