Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad : Za svako rođeno dijete po 500 KM, a za treće i svako naredno po 1.000

Višegrad : Za svako rođeno dijete po 500 KM, a za treće i svako naredno po 1.000

vgd-1

 

U budžetu općine Višegrad i ove godine predviđena su sredstva za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u iznosu od 25.000 KM, prenosi Srna.

Načelnik općine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se sredstva za ove namjene u opštinskom budžetu obezbjeđuju kao podrška pronatalitetnoj politici.

„Tokom prošle godine odobrili smo sve zahtjeve koji su ispunjavali uslove za podršku vantjelesnoj oplodnji“, dodao je Đurević.

 

 

On je podsjetio da općina Višegrad različitim mjerama pokušava da podstakne rađanje, a da je u budžetu za prošlu godinu izdvojeno 100.000 KM za podsticaj nataliteta.

„U skladu sa skupštinskim odlukama isplata jednokratne pomoći za svako rođeno dijete iznosi 500 KM, a za treće i svako naredno 1.000 KM“, istakao je Đurević.

On je naveo da su u 2019. godini podneseni zahtjevi koji se odnose na pomoć za svaku rođenu bebu, za treće i svako naredno novorođenče, kao i za svako dijete od rođenja do navršene jedne godine čiji roditelji nemaju mjesečna primanja veća od 500 KM.

 

Radiosarajevo.ba

 

Check Also

89611563

Porast evidentiranih krivičnih djela iz oblasti visokotehnološkog kriminlaiteta

U Policijskoj upravi Foča, danas 18.02.2020.godine, održana je redovna konferencija za novinare povodom prezentovanja rezultata …

Powered by Master Media (TM)