Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Privredni resursi veliki potencijal opštine

Višegrad: Privredni resursi veliki potencijal opštine

136791
Na Trećoj privrednoj konferenciji u Višegradu predstavljeni su svi resursi sa kojima ta opština raspolaže. Na području Višegrada u protekloj godini, posao je dobilo 100 radnika.

Јedna od privatnih firmi koja uspješno posluje u opštini Višegrad je fabrika čeličnih užadi Unis-Uša.

– Zapošljavamo 70 ljudi sa trendom rasta, a ušli smo i u neke nove investicije. Ako bude sve kako smo planirali i ako budemo pokrenuli proizvodnju u koju već investiramo, nadamo se da ćemo za godinu do dvije zaposliti novih 60 do 70 radnika – kaže Saša Mandić, direktor preduzeća Unis-Uša.

 

Opština Višegrad imaće podršku Vlade Srpske za razvoj privrede.

– Podrška Vlade i resornog ministarstva je neupitna. Višegrad spada u nerazvijene opštine i gledaćemo na sve načine da pomognemo ovoj opštini – poručuje Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Lokalna vlast u Višegradu pokušava na sve načine da oživi privredu, čime bi se stvorila mogućnost za nova radna mjesta.

– Lokalna zajednica će pomoći svim ljudima dobre volje i dobrih namjera koji žele da pokrenu proizvodnju. Stojimo na raspolaganju, a to smo pokazali i u prethodnom periodu i ne vidim razlog zašto tako ne bi bilo i dalje – napominje Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

 

A da stvari kreću nabolje, govori podatak da Višegrad iz godine u godinu posjećuje sve više turista.

– Višegrad je mjesto koje je primjer kako se razvija turizam. Višegrad ima raznoliku i kavlitetnu turističku ponudu – kaže Dragica Kovač, ministarke trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske.

Iz lokalne uprave najavljuju pregovore sa potencijalnim investitorima iz oblasti drvoprerađivačke, metalske i tekstilne industrije koji su zainteresovani za otvaranje pogona u ovoj opštini.

Izvor: RTRS

Check Also

little-women-1920x600px

MALE ŽENE – OD 23. DO 29. JANUARA

MALE ŽENE OD 23. DO 29. JANUARA  02 sat 14 minuta Glumci: Eliza Scanlen, Emma Watson, Florence Pugh, Meryl Streep, Saoirse …

Powered by Master Media (TM)