Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Održano pjesničko veče

Višegrad: Održano pjesničko veče

U organizaciji Doma kulture u Višegradu održano je pjesničko veče. Ovom prilikom publici su se predstavila tri mlada višegradska pjesnika.

Knjiga je kroz vijekove bila ta koja je ostavljala trag, govorila o misli, kreativnosti i stvaralaštvu, a poezija je ključ za dušu. Za pjesnike kažu da su osjetljive duše i da nema neiskrene poezije.

“Inspiraciju ne pronalazim, ona pronalazi mene, odvede me u neku drugu dimenziju iz koje zapisujem misli”, kaže pjesnikinja Јelena Andrić.

“Teme o kojima pišem su razne, ima tu socijalne poezije, ljubavna inspiracija dolazi sama po sebi, ne može čovjek da piše kada hoće, već jednostavno kada mu dođe inspiracija, tada se piše”, ističe pjesnik Srđan Šimšić.

Mladi slikar Slavko Tuševljak predstavio se pjesmama koje su baš poput njegovih slika, u simbolima, metaforama i namjernim nedorečenostima.

“U vrijeme poremećenog sistema vrijednosi gdje nas uče da emocije nisu stvari koje su potrebne u životu, mi upravo dajemo akcenat na njima”, naglašava Tuševljak.

Kako je najavljeno, uskoro bi svjetlo dana trebalo da ugleda i prva zajednička zbirka pjesama ovo troje mladih višegradskih pjesnika.

Check Also

IMG_0663-720x480

Utvrđene mjere preventivnog djelovanja od požara

U opštini Višegrad održan je sastanak predstavnika lokalnih institucija s ciljem zaštite od požara na …

Powered by Master Media (TM)