Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Nepoznati rezultati 30 testiranih osoba u Domu za lica sa invaliditetom

Višegrad: Nepoznati rezultati 30 testiranih osoba u Domu za lica sa invaliditetom

Još nisu poznati rezultati 30 testiranih osoba u Višegradu, nakon što je kod četvoro zaposlenih u Domu za lica sa invaliditetom potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Danas je testirano još 30 osoba iz ove ustanove i 22-oje iz Doma zdravlja u Višegradu.

U Domu za lica sa invaliditetom smješteno je 180 korisnica i preduzete su sve mjere nadležnih službi kako ova rizična populacija ne bi bila zaražena koronavirusom. Iz ove ustanove apeluju na sve čiji su članovi porodica smješteni u ovoj ustanovi da ne paniče, jer su štićenici dobrog zdravstvenog stanja.

MILAN NIKOLIĆ, vršilac dužnosti direktora Doma za lica sa invaliditetom

„Trenutno imamo četiri kuvarice koje su pozitivne na korona virus, četiri kuvarice koje su u izolaciji. Juče i danas je izvršeno testiranje, nastojimo da izvršimo testiranje cjelokupnog kadra koji je zaposlen da vidimo kakva je situacija među zaposlenima, da li se virus proširio i na ostale službe“.

U višegradskom Domu zdravlja ističu da rade pod kompletnom zaštitom, kao i da su preduzete sve mjere s ciljem suzbijanja koronavirusa. Ponovo poziv pacijentima da ne dolaze u Dom zdravlja već da ljekare kontaktiraju telefonom.

DARKO LEČIĆ, ljekar Doma zdravlja Višegrad

“Preduzeli smo sve neophodne mjere, radimo pod kompletnom zaštitnom opremom i punim kapacitetom, nadamo se da virus polako stavljamo pod kontrolu.“

Tokom vikenda nadležne službe pojačale su kontrolu rada ugostiteljskih objekata.

 

SLAĐANA MIOVČIĆ, zdravstvena inspektorica

“Nije zabilježeno neko veće odstupanje i kršenje preporučenih mjera, a zabilježen je i manji broj ljudi u ugostiteljskim objektima.“

Koronavirusom u Višegradu zaraženo je 15 osoba, od čega su tri ljekara i jedna medicinska sestra, kao i pomoćno osoblje Doma za lica sa invaliditetom.

Check Also

U Visegradu odrzana pokazna vjezba Civilne zastite i SAJ-a Republike Srpske (video)

  U Visegradu odrzana pokazna vjezba Civilne zastite i SAJ-a Republike Srpske Opština Višegrad Best …

Powered by Master Media (TM)