Četiri radnika i čak 33 korisnice Doma za lica s invaliditetom u Višegradu zaraženi su koronavirusom. Zbog toga jedan od objekata prenamjenjuju u izolatorij.

U Domu za lica sa invaliditetom u toku je rekonstrukcija jednog od objekata u okviru ove ustanove, kako bi u njemu smjestili korisnice pozitivne na koronavirus.

PERO KRSTIĆ, pomoćnik Doma za osobe sa invaliditetom

„Po uputama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite rekonstrruisaćemo školu, koja se nalazi u krugu ustanove za razmještanje korisnica kojima se potvrdi koronavirus, tako da možemo da stvorimo veći prostor za izolaciju.“

Od početka pandemije u ovoj lokalnoj zajednici ukupno je bilo zaraženo 116 osoba, a trenutno je 91 osoba zaražena koronavirusom.

DARKO LEČIĆ, ljekar Doma zdravlja Višegrad

„Ukupno oporavljenih sada imamo 25. Moram da kažem da četiri osobe imaju drugi test pozitivan i oni ostaju i dalje u izolaciji do negativizacije. Na hospitalizaciji se nalazi 13 osoba, a na kućnom liječenju je otpušteno deset osoba.“

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije još jednom apeluju da svi stanovnici nose zaštitnu opremu, drže odstojanje i smanje okupljanja.