Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za bolnicu u Foči

Višegrad: Akcija dobrovoljnog davanja krvi za bolnicu u Foči

 

U Višegradu je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi za bolnicu u Foči, koja zbog novonastale situacije sa koronavirusom ima potrebu za zalihama krvi. U akciju dobrovoljnih davalaca krvi, uključili su se i službenici policijskih stanica Višegrad i Rudo.

“Osim policijskih službenika, pridružili su se i pripravnici koji pripravnički staž obavljaju u Policijskoj stanici Rudo. Krv dobrovoljno dajem 23. put. Ono što nama znači malo, nekome može spasiti život”, kaže Bojan Medović, komandir Policijske stanice Rudo.

Humanost i pomoć onima kojima je krv potrebna je ono što dobrovoljne davaoce vodi ka tome da redovno daju dragocjenu tečnost.

“Danas mi je 60. put da darujem krv. Poručio bih svima koji su zdravi da daruju krv jer je to prijeko potrebno svim našim ljudima koji su bolesni”, kaže Dragan Joksimović, dobrovoljni davalac krvi.

Iz Univerzitetske bolnice Foča istakli su da su zadovoljni odzivom.

“Nama je izuzetno značajna akcija dorbovoljnog davanja krvi u Višegradu u ovim vremenima kada je smanjeno davalaštvo, a povećana potreba za krvi. Ova nam je akcija izuzetno značajna da bismo popunili naše rezerve krvi”, kaže Maja Kujundžić, transfuziolog.

 

Darivanje krvi proteklo je uz posebne mjere zaštite.

“Danas će biti uzeto 50 doza krvi za potrebe Kliničko-bolničkog centra Foča. Malo su specifični uslovi zbog virusa korona, preventivno djelujemo, primijenili smo sve mjere zaštite”, kaže Pero Krstić, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Stara Hercegovina”.

“U ovom teškom vremenu kada vlada virus, zahvaljujemo se svim humanim ljudima koji su se odazvali današnjoj akciji”, kaže Miroslav Marjanović, Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Hidroelektrane na Drini”.

Opština Višegrad daje konstantnu podršku svim aktivnostima aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, te je i ovog puta bila pokrovitelj akcije.

 

/bhrt.ba/

Check Also

278DF22A-22BC-4E58-8669-B2F9500B3F0F

Đurević posjetio osnovnu školu

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ povodom Dana škole i …

Powered by Master Media (TM)