Breaking News
Home / Visegrad / Video / Video : Više nego uspješna ljetnja turistička sezona u Višegradu

Video : Više nego uspješna ljetnja turistička sezona u Višegradu

vgd
U Višegradu se ove godine mogu pohvaliti više nego uspješnom ljetnjom turističkom sezonom. Ovog ljeta gradić na Drini posjetilo je oko 250.000 turista, iz Rusije, Kine, Јapana, Malezije i Meksika.

U Turističkoj organizaciji Višegrada ističu da je ova sezona u potpunosti opravdala očekivanja. Brojne turističke manifestacije koje su održane privukle su turiste sa svih strana.

“I ova godina će ostati zabilježena kao jedna od uspješnijih, što se tiče turizma u Višegradu. Tome su doprinijele brojne aktivnosti naše lokalne zajednice, kao i Turističke organizacije. U ovoj sezoni poboljšana je naša infrastruktura”, rekla je direktorka Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović.

 

U gradu na Drini zabilježen je i porast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

“U strukturi noćenja u ovoj i prošloj godini najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, Slovenije, Bugarske, Francuske, Njemačke i SAD, a u tekućoj godini znatan broj turista dolazi iz Poljske, Danske, a posebno iz Kine”, ističe šef recepcije hotela “Višegrad” Dijana Rajić.

Zadovoljni mogu biti višegradski trgovci bogatom ponudom, kao i vlasnici turističkih brodica.

Plan Turističke organizacije Višegrad za narednu godinu je štampanje brošura Višegrada na kineskom i ruskom jeziku koje će naći mjesto na prestižnim sajmovima turizma u Šangaju i Moskvi.

 RTRS

Check Also

foto: fb/Radio Stanica Vgd

Video : Izvedena predstava „Noć bogova“ ispravak

  Izvedena predstava „Noć bogova“ ispravak     Opština Višegrad   Best free WordPress theme

Powered by Master Media (TM)