Breaking News
Home / Srbija / VELIKO PRIZNANjE: „Lonli planet” proglasio Novi Sad za hit destinaciju u 2019. godini

VELIKO PRIZNANjE: „Lonli planet” proglasio Novi Sad za hit destinaciju u 2019. godini

novi-sad-tanjug_620x0

 

NAJBOLjI svetski turistički magazin i turističkih izdavač “Lonli planet” proglasio je Novi Sad za jednu od najboljih svetskih gradskih destinacija u 2019. godini.

Novi Sad, Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021, dobio je i priznanje “Lonely Planet's Best in Travel 2019”, postao je deo kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

“Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada”, piše “Lonely Planet”.

– Novi Sad je sa pravom dobio ovo globalno priznanje – kaže Tom Hol, glavni urednik “Lonli planeta”. – Pošto je Novi Sad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti!

 

 

Tokom protekle četiri decenije “Lonli planet” je štampao više od 145 miliona vodiča, a imaju i 14 miliona pratilaca na „Fejsbuku”.

– Izuzetno smo ponosni na Novi Sad i novo međunarodno priznanje koje dobija kao turistička destinacija, jer je urodila plodom dugogodišnja promocija koju su partnerski vodile Turistička organizacija Srbije i Novog Sada – kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije. – Za sve nas ovo nije samo priznanje za pozicioniranje Novog Sada u prethodnom periodu, već i podstrek za dalje promotivne aktivnosti kako bismo u Srbiju doveli što veći broj turista.

novosti.rs

Check Also

korona-virus-maske-6

SVE VIŠE ZARAŽENIH U SRBIJI Zbog virusa korona u devet gradova proglašena VANREDNA SITUACIJA

    U Srbiji su u posljednja 24 časa testirane 8.102 osobe, a korona virus …

Powered by Master Media (TM)