Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / VELIKO NEVREME POGODILO SRBIJU: Grad “pokosio” Priboj i užički kraj, stigao do Prijepolja (VIDEO / FOTO)

VELIKO NEVREME POGODILO SRBIJU: Grad “pokosio” Priboj i užički kraj, stigao do Prijepolja (VIDEO / FOTO)

nevreme-arovcanin_620x0

Snažno nevreme oko 12.30 sati praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštinu Priboj, saznaju “Novosti”.

Grad jakog tenziteta i veličine lešnika padao je u Starom i Novom delu grada Priboja.

Nevreme je nanelo štetu na poljoprivrednim usevima u naseljima koja su blizu grada, stradali su i malinjaci, a kolika je tačno šteta znaće se tokom narednih dana.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku nisu mogli da prime kišni kolektori i odvodnici, pa su ulice u Priboju poplavljene.

Foto A. Rovčanin
NEVREME STIGLO DO PRIJEPOLjA
Posle Priboja snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom stiglo je i do Prijepolja gde je donelo nedaće žiteljima. Pretpostavlja se da su poljoprivredni usevi, pre svih malina koja je stigla za berbu, pretrpeli veliku štetu.

Foto Nikola Janković

GRAD “POKOSIO” UŽIČKI KRAJ

UŽICE – Krupan grad prečnika oko tri centimetra pao je oko 13 časova u Užicu i većem broju okolnih sela, a za oko pola časa koliko je nevreme trajalo – led je skoro u potpunosti prekrio ulice, dvorišta… Izvesno je da će uzgajivači maline u nekoliko sela u sred berbe “crvenog zlata” pretrpeti štetu.

Posle “ledenog udara”, pojedinim ulicama tekli su potoci, a grad ovakvog intenziteta u samom gradu nije zabeležen godinama unazad.

Check Also

Užice

Produžen raspust u Užicu, čeka se odluka na nivou Republike

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložiće na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za …

Powered by Master Media (TM)