Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / Velibor (32) je posle 13 godina ustao iz invalidskih kolica: Pobedio sam bolest i tražim posao, neću da budem nikome na grbači

Velibor (32) je posle 13 godina ustao iz invalidskih kolica: Pobedio sam bolest i tražim posao, neću da budem nikome na grbači

26POBEDIO_620x0

 

Velibor Mrkajić (32) zbog posledica cerebralne paralize do svoje trinaeste godine bio je vezan za invalidska kolica, a uz, kako kaže, medicinsku i Božju pomoć – stao je na noge. Od svog rođenja zna samo za borbu, a tako je i danas.

Velibora većina Trebinjaca zna kao vedrog i ljubaznog mladića, a iako ga život nije mazio osmeh ne skida sa lica. Nakon 13 godina ustao je iz invalidskih kolica i od tada pa do danas vreme koristi za rad.

– Borba je počela od 1987, kada sam se rodio, sve do 2000. godine. Imao sam pet operacija, bio sam invalid tri godine, ali moja borba, operacije i Božja pomoć pomogli su da stanem na noge i da danas mogu da radim – rekao je Mrkajić.

 

 

ZA Velibora nema teškog posla. Već godinu dana skuplja limenke i ručno ih presuje.

– Ovaj posao jeste malo naporan, ali ne odustajem. Počeo sam pre godinu dana, čisto da ne gubim vreme. Nema neke zarade, ali ne mogu da ništa ne radim i da ne zarađujem koliko-toliko – dodaje Mrkajić.

Jedina želja mu je da se osamostali, zašta je potreban siguran posao.

– Nadam se da će se i to desiti. Ne tražim veliku platu, samo da imam za sebe, da ne tražim od roditelja – naglasio je Velibor.

 

STATIRAO U DVA FILMA

Statirao je u filmovima koji su snimani u Trebinju, najpre u “Krugovima”, a zatim i “Na mliječnom putu”.

 

novosti.rs

Check Also

162773

Tegeltija: BiH otvara granice za građane Srbije, Hrvatske i Crne Gore (VIDEO)

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara donesena je odluka o otvaranju granica BiH sa susjednim zemljama. …

Powered by Master Media (TM)