Breaking News
Home / PRAVOSLAVLjE / Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja: Oprostivši jedni drugima prizivamo blagodat (VIDEO)

Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja: Oprostivši jedni drugima prizivamo blagodat (VIDEO)

118920
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je u Vaskršnjoj poslanici da srpski narod zbog nepravde ne smije klonuti, već mora istrajati i slijediti kosovski zavjet.

Patrijarh Irinej je naveo da svi neprestano sastradavamo sa sveštenstvom i monaštvom, sa vjernim narodom i djecom Kosova i Metohije, koji su naša savjest i bez kojih je srpska duhovna svijest slaba i ništavna.

– Okrepljeni vašom snagom i odlučnošću, neprestano prinosimo kolenopreklone molitve da istrajete i da nam svima kosovski zavjet bude most između nebeske i zemaljske Srbije – istakao je patrijarh Irinej.

 

Govoreći o porodici, patrijarh je upozorio da vlada sveopšte otuđenje i razdor, te pozvao na poštovanje i čuvanje svetinje braka “jer je ona temelj zdrave i nerazorive porodice”.

– Čuvajte u ljubavi tajnu života koju je svetom učinio sam Bog. Iskrena vjernost i uzajamno praštanje neka krase svaku našu porodicu koja je domaća Crkva – poručio je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej je istakao da nas Vaskrsenje Hristovo poziva da u ljubavi i slozi, jedni sa drugima, čuvamo “jedinstvo duha svezom mira”.

– Želeći vam svako istinsko dobro, oprostivši jedni drugima, prizivamo blagodat, mir i silu Vaskrsloga Hrista, da bismo mogli jednim ustima i jednim srcem radosno da kličemo – Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse! – poručio je patrijarh Irinej.

 

rtrs

Check Also

073877

SPC proslavlja Mladence

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas proslavljaju Mladence, spomen na Svetih četrdeset mučenika sevastijskih, koji …

Powered by Master Media (TM)