Breaking News
Home / Region / Vasiljković uskoro može biti slobodan

Vasiljković uskoro može biti slobodan

Split, 26. septembra 2017.- Dragan Vasiljkovic (S), poznat kao kapetan Dragan (62), osudjen je danas u splitskom Zupanijskom sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina, javili su hrvatski mediji. Vasiljkovic je proglasen krivim za dve tacke optuznice - zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrdjavi i napad na policijsku stanicu u Glini. FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Kapetan Dragan bi uskoro bi mogao da bude pušten na slobodu, jer je više od dve trećine kazne već proveo u pritvoru, kaže Advokat Filaković

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koga je danas sud u Splitu prvostepeno osudio na 15 godina zatvora, uskoro bi mogao da bude pušten na slobodu, jer je više od dve trećine kazne već proveo u pritvoru, prenosi Index.hr.

Taj portal, pozivajući se na izjavu Vasiljkovićevog advokata Tomislava Filakovića, navodi da je kapetan Dragan većinu kazne već odslužio, jer je pre više od 11 godina uhapšen u Australiji, a obično se vreme provedeno u pritvoru računa u zatvorsku kaznu.

„Ako znamo da su dve trećine kazne izdržane, onda je kazna izdržana u celosti. To podrazumeva da se pristupi izvršenju kazne. O tome ćemo se dogovarati hoćemo li tražiti upućivanje na izdržavanje prije pravosnažnosti ili nećemo. Formalno je zapravo odslužena kazna i ovo bi u tom smislu bila očekivana presuda da pokrije dosadašnji ekstradicijski pritvor i istražni zatvor”, izjavio je Filaković.

On je kazao da je njegov klijent, s obzirom na to da je 11 godina i 11 meseci bio u ekstradicionom pritvoru i istražnom zatvoru, praktički već odslužio kaznu.

Filaković smatra i da, ako Vasiljković zatraži upućivanje na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude, može odmah zahtevati i uslovni otpust jer je za to ispunjena zakonska pretpostavka.

Vasiljković je proglašen krivim za dve tačke optužnice – zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Australija ga je izručila Hrvatskoj u julu 2015. godine. (Tanjug)

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

20171129122317_250758

Praljak umro u bolnici (VIDEO)

Žalbeno vijeće Haškog tribunala prekinulo je izricanje presude šestorici lidera Herceg-Bosne nakon što je jedan …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)