Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / VANREDNO STANJE Predsjednica Srpske donijela prve uredbe sa snagom zakona

VANREDNO STANJE Predsjednica Srpske donijela prve uredbe sa snagom zakona

cvijanovic-kasipovic-cubrilovic-lukac-foto-predsjednik-rs

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je dvije uredbe sa zakonskom snagom, koje su joj upućene iz Vlade i koje će trajati za vrijeme vanrednog stanja u Srpskoj.

U pitanju su Uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske i Uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

 

U vezi sa tim, Cvijanovićeva je danas organizovala sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar pravde Anton Kasipović i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Dušica Šojala.

-Nakon obrazloženja sadržaja i potrebe donošenja uredbi koje su dali predsjednik Vlade i resorni ministri – pravde i unutrašnjih poslova, te nakon konsulutacija i pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, stekli su se uslovi za donošenje uredbi. Slična ili ista riješenja već su primijenile zemlje u okruženju u kojima su proglašeno varedno stanje – navodi se u saopštenju.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske. Sadržaj ovih uredbi za sada javnosti nije poznat.

srpskainfo.com

 

Check Also

04A81080-B75E-4488-A385-5C17B6F87A59

Hrvatska otvara granice za građane 10 zemalja, ali ne za BiH i Srbiju

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je na sjednici Vlade da ta zemlja potpuno otvara granice …

Powered by Master Media (TM)