Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / USPJEŠAN NASTUP VIŠEGRADSKIH FOLKLORISTA U UPRAGU

USPJEŠAN NASTUP VIŠEGRADSKIH FOLKLORISTA U UPRAGU

IMG-e7bf23bbd8fefb9e4b4c546630f9a4a5-V
Folklorni ansambl KUD „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ bio je učesnik 24. Međunarodnog festivala folklora koji je održan u Pragu u Republici Češkoj od 9.do12.novembra ove godine.

Na ovom prestižnom evropskom festivalu nastupilo je 40 ansambala iz više od 30 zemalj a iz Republike Srpske su bila društva iz Vojkovića i Višegrada.

Predsjednik ovog KUD-a Čedo Guzina kaže da je e organizator festivala dugo godina pratio rad višegradskih amatera i konačno je došlo vrijeme da ova generacija igrača dobije poziv da učestvuje na ovom velikom okupanju folklorista.

„ Zahvaujući opštini Višegrad i drugim prijateljima KUD-a otputovali smo u ovaj prelijepi grad, „ dodao je Guzina.

Članovima ansambla ovaj petodnevni boravak u Pragu ostaće u divnom sjećanju. Kažu da je sve bilo prelijepo, kao nastup na koncertu, zatim druženje sa vršnjacima iz više zemalja a posebno šetnja ulicama češke prestonice.

Član KUD Jelena Javorac kaže da je zanimljivo bilo putovanje kroz gradove do Praga a posebno joj se dopao ovaj grad pun spomenika i zelenila.

„Igram skoro deset godina i ovo mi je bio nezaboravan doživaj. Pokazali smo se u jednoj koreografiji, igrama iz okoline Đerdapa i vrlo smo zadovoni prijemom kod publike“, rekao je Vladan Petković.

I Nikolina Tanović ističe da se za ovakav uspjeh treba da zahvali i koreografima Pantu Simiću kao i Nikolini i Danijeli Šućur.

„ Zahvaljujući nasupu na ovom festivalu dobili smo i pozive iz Španije i Turske da i tamo učestvujemo na koncertima a da li će se to ostvariti vidjećemo“, rekla je Željana Trifković.

Ovo višegradsko kulturno-umjetničko društvo poznato je i priznato u Republici Srpskoj.

U junu ove godine u Zvorniku dječiji ansambl u vrlo jakoj konkurenciji ubjedivo je osvojio prvo mjesto.

R. TASIĆ-visegradskevijesti.com

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

16886251745a60e4bd6eb37591671841_v4_big

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Reditelj Emir Kusturica otvorio je danas u galeriji “Petar Lubarda” u Andrićgradu izložbu “Petar Lubarda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)