Breaking News
Home / RS - BIH / Aktuelnosti RS - BIH / USAGLAŠENA TRASA AUTO-PUTA SARAJEVO – BEOGRAD: Sastanak Predsedavajućeg Predsedništva BiH i resornih ministra BiH, FBiH i RS

USAGLAŠENA TRASA AUTO-PUTA SARAJEVO – BEOGRAD: Sastanak Predsedavajućeg Predsedništva BiH i resornih ministra BiH, FBiH i RS

FOTO-RTRS-Dodik-i-resorni-m_620x0
Dodik je rekao da će trasa Sarajevo – Beograd biti formalno ucrtana u kartu BiH u narednim danima kako bi na Predsedništvu BiH mogli to prihvatiti kao jedinstven prijedlog, nakon čega će biti upućen Turskoj na dalje odlučivanje

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u utorak je, posle sastanka sa nadležnim ministrima u BiH u vezi sa ponudom Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH, izjavio da je usaglašena jedinstvena trasa koja će biti formalno predložena turskim vlastima.

 

Dodik je rekao da će trasa Sarajevo – Beograd biti formalno ucrtana u kartu BiH u narednim danima kako bi na Predsedništvu BiH mogli to prihvatiti kao jedinstven prijedlog, nakon čega će biti upućen Turskoj na dalje odlučivanje.

– Zahvaljujući naporima svih, usaglasali smo da ta trasa ide od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli i spušta se prema Sarajevu, ide preko Pala, Rogatice, Višegrada i tu se pravi konekcija za Goražde, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da će se sve to uklopiti u ono što se već radi u Republici Srpskoj.

– Ovo je veliki investicioni poduhvat. Preliminarno se govori o tri milijarde evra, sa nekoliko desetina tunela, mostova. Bilo je neophodno da utvrdimo jedinstvenu trasu, naveo je Dodik.
On je zahvalio ministrima što su dali doprinos za kvalitetan sastanak, koji je održan u Sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

 

 

– Ukoliko trasa od Gradiške preko Doboja dalje prema Sarajevu, Višegradu, Nišu i Srbiji bude stavljena u funkciju u profilu auto-puta, put od Ljubljane do Soluna bio bi kraći za 200 kilometara i tu je ta razvojna šansa. Države moraju da prave puteve jer velikim putevima ljudi dolaze, a malim putevima odlaze. Moramo da pravimo auto-puteve, poručio je Dodik.

Check Also

20190704130137-287699

UHAPŠEN ZBOG ŠVERCA ORUŽJA Pop iz Višegrada pušten iz pritvora

    Bojan Glišić (38), sveštenik Dabrobosanske mitropolije koji je uhapšen zbog trgovine eksplozivom,  pušten …

Powered by Master Media (TM)