Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Uhapšen osumnjičeni za zločin iz 2006: Ubio poznatog lekara iz Leskovca i BACIO GA u Drinsko jezero, telo još NIJE PRONAĐENO

Uhapšen osumnjičeni za zločin iz 2006: Ubio poznatog lekara iz Leskovca i BACIO GA u Drinsko jezero, telo još NIJE PRONAĐENO

XnLktkqTURBXy80ZjFiNTIxN2U0MTZiM2ZjMDM0NmNiM2JkZGI1NzVkYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Granična policija BiH uhapsila je danas Radenka Radovića (62) osumnjičenog da je u februaru 2006. godine u Foči ubio poznatog neuropsihijatra Dimitrija Cekića (72) iz Leskovca.

Cekić je ceo svoj radni vek proveo u bolnici u Foči kao neuropsihijatar, a nestao je bez traga u februaru 2006. godine.

Nestanak su prijavila deca žrtve koja žive van granica BiH.

Iako u prvim danima istrage nije bio poznat tačan datum nestanka Cekića, istragom je utvrđeno da se radilo o 27. februaru 2006. godine.

Senaid Ibrahimefendić, predsednik Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, za “EuroBlic” je potvrdio hapšenje Radovića.

– Radenko Radović je optužen za ubistvo lekara Dimitrija Cekića izvršeno 27. februara 2006. godine u Foči – objasnio je Ibrahimefendić.

Dodaje da je optužnica protiv Radovića podignuta, potvrdivši kako beživotno telo lekara do danas nije pronađeno.

Ubijeni neuropsihijatar poslednji put bio je navodno viđen na lokalnoj pijaci u Foči, a mesecima nakon toga njegova deca su pokušavala utvrditi šta se dogodilo sa njihovim ocem.

Obzirom da se radilo o uglednom i poštovanom lekaru koji je i nakon penzionisanja pomagao mnogima u Foči i okolnim mestima, niko nije mogao dati jasan odgovor šta se dogodilo sa Cekićem kojem se izgubio svaki trag.

– Na vest o Dimitrijevom nestanku moji bratanci su otišli u Foču i odmah stupili u kontakt sa policijom. U početku se mislilo da je možda ostao u nekom selu dok se sneg ne otopi, ali kad se videlo da je đavo odneo šalu policija je pokrenula istragu. Ubrzo je uhapšen i za njegov nestanak osumnjičen izvesni R.R. iz Foče koji je mom bratu, kako smo čuli, dugovao oko sedam hiljada evra. Taj čovek je proveo šest meseci u istražnom zatvoru u Sarajevu, ali javni tužilac u Višegradu nije podigao optužnicu zbog nedostataka dokaza – ispričala je u aprilu 2007. za “Blic” sestra žrtve Marija Marković.

Izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu naveo je da je Radović uhapšen nekoliko meseci nakon ubistva Cekića, a tokom kriminalističke obrade je priznao ubistvo i da je telo lekara bacio u Drinsko jezero nedaleko od mosta na magistralnom putu Višegrad-Ustiprača.

blic.rs

Check Also

94C3C110-9FF9-4AC8-BE63-FF5A4D09B611

Otvaranje Kuće Iva Andrića i sporazum o saradnji Hreceg Novog i Višegrada

  Djelimično obnovljena kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj biće od večeras ponovo otvorena za …

Powered by Master Media (TM)