Breaking News
Home / Zanimljivosti / Ekonomija / Ugostitelji u Srpskoj najavljuju novo poskupljenje kafe

Ugostitelji u Srpskoj najavljuju novo poskupljenje kafe

193633
Poskupljenje sirovine za omiljeni svjetski napitak na berzanskim tržištima, koje obara desetogodišnje rekorde, odraziće se i na potrošače u Srpskoj, koji osim većih cijena kafe u trgovinama mogu to da očekuju i u ugostiteljskim objektima.

To će biti novi udar na džepove građana u Srpskoj za nekoliko mjeseci jer je cijena kafe skočila i 1. oktobra i to za oko deset odsto.

 

 

 

Predsjednik Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva “Horeka” Dalibor Šajić potvrdio je za Glas Srpske da će doći do skoka cijena kafe u kafićima.

– Poskupljenje će vjerovatno iznositi od deset do 20 odsto – rekao je Šajić. Dodao je da će svaki ugostitelj sam procijeniti kada će doći do korekcije cjenovnika.

– Ne vjerujem da će se to desiti prije Nove godine, ali generalno će svi osjetiti po svojim izdacima, odnosno rashodima da će morati poskupljivati, ali ne samo kafu, nego i sve ostalo u ugostiteljskim objektima – kazao je Šajić, dodavši da na to utiče više faktora, od radne snage koja sada ima mnogo bolje plate nego prije pandemije, pa do električne energije koja je mnogo poskupjela.

 

Autor: RTRS

Check Also

koktel

Vrijeme je za osvježavajuće napitke: Isprobajte koktel sa ananasom

  Predstojeće vrijeme obilježiće velike temperature, a nema boljeg ideje za osvježavanje od hladnog pića. …

Powered by Master Media (TM)