Breaking News
Home / Visegrad / Sport Višegrad / Mali fudbal / U Vardištu održane Šeste Male viteške sokolske igre (FOTO)

U Vardištu održane Šeste Male viteške sokolske igre (FOTO)

VJEŠTINE MLADIH I STARIH SOKOLAŠA

U organizaciji Srpskog sokolskog društva „Soko“ i manastira Dobrunska Rijeka, na sportskim terenima Spasilačkog centra Srbije u Vardištu, održane su šeste po redu Male viteške sokolske igre, čiji je domaćin bio Vojkan Krstić, poznati humanitarac iz Beograda.
Najmlađi sokolaši, članovi sokolove sekcije „Bambi-Soko“ iz Višegrada i Dramske sekcije iz Dobruna, nadmetali su se u sedam disciplina, a stariji sokolaši u zgibovima,
Pozdravljajući učersnike, a bilo ih je 63, Slavko Heleta, predsjednik Sokola je zahvalio Vojkanu Krstiću na domaćinstvu ovogodišnjih igara, podsjećajući da je Krstić prije mjesec dana u Višegradu uspješno organizovao humanitarnu akciju na kojoj je za sanaciju konaka manastira Dobrunska Rijeka, stradalih u požaru, prikupljeno oko 26.000 maraka.
Učesnike je pozdravio i duhovnik Sokola, arhimandrit Jovan Gardović, naglašavajući da su ovo prave manifestacije koje okupljaju našu mladost i afirmišu ovakve terene, a načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da će opština i u buduće podržavati Sokolove sekcije i ovakve manifestacije najmlađih.
Otvarajući ovogodišnje igre Vojkan Krstić je ozvaničio početak rada sportsakih terena uz Spasilački centar Srbije u Vardištu, najavljujući dodatne sadržaje i njihovo uređenje.

 

Plasman po disciplinama

Takmičari su bili podijeljeni po vodovima, sa imenima slavnih Srba, a medalje najuspješnijima uručili su Vojkan Krstić, Slavko Heleta i Mirjana Aleksandrović.
U štafeti zlatnu medalju su osvojili Nikola Stojanović, Nikola Topić, Luka Đurđević i Kosta Berjan, srebrne Miloš Batinić, Nikola Andrić, Sergej Vuković i Aleksa Šušnjar, a bronzane Dimitrije Grujić, Miljan Stavnjak, Strahinja Batinić i Maša Stavnjak.
U disciplini bacanje kugle pobjedio je Luka Gračanin, drugi je bio Nikola Mandić, a treći Miloš Tanasković.
Prvo mjesto u skoku u dalj osvojio je Dimitrije Grujić, drugo Marko Mićević, a treće Nemanja Topić.
U disciplini trčanje u vrećama zlatne medalje su osvojili Dunja Gračanin i Davor Jovanović, srebrne Anđela Bovan i Luka Pantović, a bronzane Nikola Topić i Nikola Vilaret.
U borbi na brvnu pobjednik je bio Ivan Blagovčanin, drugo mjesto je osvojio Vuk Radojević, a treće Sergej Vuković.
U potezanju konopa najuspješnija je bila ekipa voda Nikola Tesla, ispred vodova Novak Đoković i Aleksa Šantić.
Održano je revijalno nadmetanje najmlađih parova u nošenju lopte, a među starijim sokolašima pobjednik u disciplini zgibovi bio je Aleksandar Spasojević iz Rudog, kome je pripala nagrada od 100 Evra.

Sokolova informativna sekcija

Check Also

dvorana

Odigravanjem utakmica petog kola završeno je takmičenje po grupama na Božićnom turniru u malom fudbalu

      BOŽIĆNI TURNIR U MALOM FUDBALU – VIŠEGRAD 2019. godine   U nedelju, …

Powered by Master Media (TM)