Breaking News
Home / Visegrad / Sport Višegrad / Mali fudbal / U Vardištu održane Šeste Male viteške sokolske igre (FOTO)

U Vardištu održane Šeste Male viteške sokolske igre (FOTO)

VJEŠTINE MLADIH I STARIH SOKOLAŠA

U organizaciji Srpskog sokolskog društva „Soko“ i manastira Dobrunska Rijeka, na sportskim terenima Spasilačkog centra Srbije u Vardištu, održane su šeste po redu Male viteške sokolske igre, čiji je domaćin bio Vojkan Krstić, poznati humanitarac iz Beograda.
Najmlađi sokolaši, članovi sokolove sekcije „Bambi-Soko“ iz Višegrada i Dramske sekcije iz Dobruna, nadmetali su se u sedam disciplina, a stariji sokolaši u zgibovima,
Pozdravljajući učersnike, a bilo ih je 63, Slavko Heleta, predsjednik Sokola je zahvalio Vojkanu Krstiću na domaćinstvu ovogodišnjih igara, podsjećajući da je Krstić prije mjesec dana u Višegradu uspješno organizovao humanitarnu akciju na kojoj je za sanaciju konaka manastira Dobrunska Rijeka, stradalih u požaru, prikupljeno oko 26.000 maraka.
Učesnike je pozdravio i duhovnik Sokola, arhimandrit Jovan Gardović, naglašavajući da su ovo prave manifestacije koje okupljaju našu mladost i afirmišu ovakve terene, a načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da će opština i u buduće podržavati Sokolove sekcije i ovakve manifestacije najmlađih.
Otvarajući ovogodišnje igre Vojkan Krstić je ozvaničio početak rada sportsakih terena uz Spasilački centar Srbije u Vardištu, najavljujući dodatne sadržaje i njihovo uređenje.

 

Plasman po disciplinama

Takmičari su bili podijeljeni po vodovima, sa imenima slavnih Srba, a medalje najuspješnijima uručili su Vojkan Krstić, Slavko Heleta i Mirjana Aleksandrović.
U štafeti zlatnu medalju su osvojili Nikola Stojanović, Nikola Topić, Luka Đurđević i Kosta Berjan, srebrne Miloš Batinić, Nikola Andrić, Sergej Vuković i Aleksa Šušnjar, a bronzane Dimitrije Grujić, Miljan Stavnjak, Strahinja Batinić i Maša Stavnjak.
U disciplini bacanje kugle pobjedio je Luka Gračanin, drugi je bio Nikola Mandić, a treći Miloš Tanasković.
Prvo mjesto u skoku u dalj osvojio je Dimitrije Grujić, drugo Marko Mićević, a treće Nemanja Topić.
U disciplini trčanje u vrećama zlatne medalje su osvojili Dunja Gračanin i Davor Jovanović, srebrne Anđela Bovan i Luka Pantović, a bronzane Nikola Topić i Nikola Vilaret.
U borbi na brvnu pobjednik je bio Ivan Blagovčanin, drugo mjesto je osvojio Vuk Radojević, a treće Sergej Vuković.
U potezanju konopa najuspješnija je bila ekipa voda Nikola Tesla, ispred vodova Novak Đoković i Aleksa Šantić.
Održano je revijalno nadmetanje najmlađih parova u nošenju lopte, a među starijim sokolašima pobjednik u disciplini zgibovi bio je Aleksandar Spasojević iz Rudog, kome je pripala nagrada od 100 Evra.

Sokolova informativna sekcija

Check Also

foto: fb/Radio Stanica Vgd

Video : Saradnja sa Brazilom na promociji džijudžice u Višegradu

  Saradnja sa Brazilom na promociji džijudžice u Višegradu Opština Višegrad   Best free WordPress …

Powered by Master Media (TM)