Breaking News
Home / Visegrad / Humanitarne akcije / U UKC Srpske traju pripreme za osnivanje prve Banke humanog mlijeka (VIDEO)

U UKC Srpske traju pripreme za osnivanje prve Banke humanog mlijeka (VIDEO)

172946

U Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske traju pripreme za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Srpskoj. Sredstva bi trebalo da budu obezbijeđena zahvaljujući ovogodišnjoj humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Željke Cvijanović.

Prva Banka humanog mlijeka u Srpskoj biće smještena na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra, izjavio je prvi čovjek ove zdravstvene ustanove.

– Mi smo izvjestili predsjednicu gdje je planirano u koje prostore da stavimo uređaje, već smo započeli građevinske aktivnosti i osposobljavanje našeg kadra – rekao je dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske.

Riječ je o značajnom i velikom projektu, koji je iniciralo Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

– U Srbiji postoje tri takve banke, a u Hrvatskoj jedna. Mi smo se uputili ka tom cilju, znajući da je to ogroman izazov. Želimo da Banjaluka i Republika Srpska budu mjesto gdje ćemo moći omogućiti majčino mlijeko svim onim bebicama kojima je to neophodno. To je cilj i zdravstvenog sektora, koji želi prijevremeno rođenim bebama da pruži veću šansu da prevaziđu probleme s kojima se nose – naglasila je predsjednica Srpske.

Majčino mlijeko za prijevremeno rođene bebe, od kojih neke teže svega 500 grama je, kako ističu stručnjaci, ne samo hrana već i lijek.

Može prevenirati brojne upale, infekcije, a svaka doza presudna je za napredak ovih mališana.

Doprinos akciji možete dati i vi, pozivom na broj 1411 do kraja decembra.

RTRS

Check Also

152398

Srpska pokazuje humanost – S ljubavlju hrabrim srcima (RTRS, 17.00)

Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće …

Powered by Master Media (TM)