Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / U Srpskoj vodostaji rijeka u blagoj stagnaciji

U Srpskoj vodostaji rijeka u blagoj stagnaciji

216195

 

Bijeljina je najugroženija lokalna zajednica u Srpskoj gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, ali je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji.

Lokalna zajednica u Srpskoj gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, ali je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji.

 

 

 

Rijeka Drina na području grada Zvornika je u blagoj stagnaciji.

– U Zvorniku je bolja situacija, dosta stabilnije, a noć je protekla bet intervencija – rekao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika u našem Јutarnjem programu.

Rijeke Sapna i Hoča u normalnom su protoku i situacija se postepeno stabilizije, a Drina se polako povlači iz poplavljenih naselja Terminal u Karakaju i Donjem Šepku.

– Velika količina vode rijeke Lim u Rudom odnijela je dio mosta koji je srušen – rekao je Јovica Vidaković, zamjenik načelnika Opštinskog kriznog štaba u našem Јutarnjem programu.

 

 

 

I u Foči su rijeke u postepenom opadanju.

U Višegradu stanje stabilno.

Za područje Dubičke ravni, u opštini Kozarska Dubica, proglašeno je stanje redovne odbrane od poplava, nakon što vodostaj Save ima tendenciju daljeg rasta.

Sana i Una stagniraju, a ugroženih objekata nema. Na području Banjaluke situacija je stabilna. Vodostaj Vrbasa, iako je bio u porastu , polako opada.

 

RTRS

 

 

Check Also

prevare

Oprez prilikom internet kupovine

  Putem interneta je prodavao dječiju hranilicu, a ostao bez kompletnog iznosa novca koji je …

Powered by Master Media (TM)