Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / U Srpskoj 246 novozaraženih osoba, preminulo 12

U Srpskoj 246 novozaraženih osoba, preminulo 12

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 691 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 246 osoba.

Radi se o 119 muškarca i 127 žena, od kojih su 39 mlađe, 140 srednje i 67 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 89 osoba je iz Banjaluke, 26 iz Bijeljine, 18 iz Trebinja, 16 iz Kozarske Dubice, po 10 iz Kneževa, Prijedora i Doboja, po devet iz Gradiške i Laktaša, pet iz Prnjavora, po četiri iz Višegrada, Dervente, Zvornika, Ugljevika i Čelinca, po tri iz Berkovića, Broda, Kotor Varoša i Foče, po dvije iz Gacka, Ljubinja i Srpca i po jedna iz Bileće, Lopara, Mrkonjić Grada, Petrova, Šamca i Šipova.

 

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o 10 muškaraca i dvije žene, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, dvije iz Doboja i po jedna osoba iz Gradiške, Berkovića, Čelinca, Dervente, Ljubinja, Šamca i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 91.935 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.373 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 366.145 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 500, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 179, a u ostalim bolnicama 321. Na respiratoru je 50 osoba, 28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 22 u ostalim bolnicama.

Rtrs

Check Also

199196

Konkurs za školovanje na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Beograd

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za izbor do pet kandidata iz …

Powered by Master Media (TM)