Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / U Srpskoj 234 slučaja virusa korona; Preminulo 13 osoba

U Srpskoj 234 slučaja virusa korona; Preminulo 13 osoba

cov

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 728 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 234 osobe.

Radi se o 97 muškarca i 137 žena, od kojih je 50 mlađe, 119 srednje i 65 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 57 osoba je iz Banjaluke, 24 iz Bijeljine, 22 iz Trebinja, 10 iz Laktaša, osam iz Kneževa, po šest iz Bratunca, Doboja, Kozarske Dubice, Nevesinja i Prijedora, po pet iz Kostajnice, Modriče, Prnjavora, Sokoca, Foče i Šipova, po četiri iz Zvornika, Kotor Varoša, Novog Goražda i Ugljevika, po tri iz Višegrada, Novog Grada i Šamca, po dvije iz Berkovića, Bileće, Broda, Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Ljubinja, Milića, Pala, Srpca i Teslića, i po jedna iz Petrova, Ribnika, Srebrenice i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva.

Radi se o sedam muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Novog Grada i Prijedora i po jedna osoba iz Bileće, Doboja, Kotor Varoši, Laktaša i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.250 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.134 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

 

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 357.404 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 568, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 230, a u ostalim bolnicama 338. Na respiratoru su 62 osobe, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 31 u ostalim bolnicama.

Rtrs

Check Also

199196

Konkurs za školovanje na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Beograd

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za izbor do pet kandidata iz …

Powered by Master Media (TM)