Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / U Srpskoj 159 novooboljelih; Preminulo 17

U Srpskoj 159 novooboljelih; Preminulo 17

166054
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 554 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 159 osoba.

Radi se o 63 muškaraca i 96 žena, od kojih su 27 mlađe, 83 srednje i 49 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 41 osoba je iz Banjaluke, 23 iz Trebinja, 21 iz Bijeljine, 14 iz Doboja, šest iz Laktaša, pet iz Foče, po četiri iz Prijedora i Prnjavora, po tri iz Broda, Gradiške, Dervente, Kozarske Dubice, Petrova, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Višegrada, Modriče, Srpca i Šamca i po jedna iz Bratunca, Zvornika, Kneževa, Kotor Varoša, Ljubinja, Milića, Novog Grada, Ugljevika i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i 12 žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Prijedora, tri iz Banjaluke, dvije iz Bijeljine i po jedna osoba iz Gradiške, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Kozarske Dubice, Prnjavora, Šamca, Trebinja i Ugljevika.

 

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđeno 91.484 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 5.326 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 364.537 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 520, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 189, a u ostalim bolnicama 331. Na respiratoru je 47 osoba, 29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama.

RTRS

Check Also

199196

Konkurs za školovanje na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Beograd

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo je javni konkurs za izbor do pet kandidata iz …

Powered by Master Media (TM)