Breaking News
Home / Uncategorized / U Republici Srpskoj pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

U Republici Srpskoj pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

53134128

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 08. do 11. aprila 2019. godine sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.
      Kontrole će biti organizovane širom Republike Srpske posredstvom ručnih i mobilnih radarskih sistema.
      Na osnovu analize stanja bezbjednosti saobraćaja, može se konstatovati da je najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda bilanepropisna i neprilagođena brzina.

 

 

      Od ukupno 10.369 saobraćajnih nezgoda evidentiranih u 2018. godini, u 2.056 ili 19,8% saobraćajnih nezgoda uzrok je bila nepropisna i neprilagođena brzina, dok je nepropisna i neprilagođena brzina bila zastupljena u 54 sabraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.

 

 

       Takođe, u 2019. godini nepropisna i neprilagođena brzina je bila najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda (451 saobraćajnih nezgoda ili 20,9%), kao i saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima (šest saobraćajnih nezgoda ili 20%).
       Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve vozače da se pridržavaju ograničenja kretanja, da vožnju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, uz obavezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

 

mup.vladars.net

Check Also

BD3B9942-9981-4AEF-B76D-138AA9761E6C

OBAVJEŠTENJE: Str “DEMIS”

    Str “Demis” (ulica Kozačka u Višegradu), obavještava svoje višegodišnje kupce da prodavnica prestaje …

Powered by Master Media (TM)