Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / U posljednja tri dana u Srpskoj 199 novozaraženih

U posljednja tri dana u Srpskoj 199 novozaraženih

vakcina-sputnjik-v-korona-kovid-klinicki-25-872x610

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 485 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 199 osoba.

Radi se o 95 muškaraca i 104 žene.

Prema mjestu prebivališta, 19. 8. 2022. godine, prijavljeno je 30 osoba iz Banjaluke, 16 iz Doboja, 12 iz Bijeljine, 11 iz Foče, sedam iz Šamca, šest iz Rudog, po pet iz Dervente i Teslića, po četiri iz Zvornika, Modriče i Trebinja, po tri iz Višegrada, Istočne Ilidže, Laktaša, Prijedora, Ugljevika, Čajniča i Čelinca, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Kotor Varoša i po jedna iz Bratunca, Broda, Prnjavora i Ribnika.

20. i 21. 8. 2022. godine prijavljeno je 29 osoba iz Banjaluke, 10 iz Zvornika, sedam iz Bijeljine, četiri iz Doboja, tri iz Laktaša, po dvije iz Kozarske Dubice i Prnjavora i po jedna iz Dervente, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Pala, Petrovca i Šekovića.

 

 

 

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u prethodna tri dana prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o sedam žena i muškaracu, starije životne dobi, iz Banjaluke (pet osoba), Srpca, Novog Grada i Ljubinja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 117.423 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.470 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 436.967 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 193, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 77, a u ostalim bolnicama 116. Na respiratoru je sedam osoba (šest u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i i jedna u Bolnici Prijedor).

RTRS

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April   Obavještavamo korisnike vodovodnih usluga da će dana 27.09.2022. godine …

Powered by Master Media (TM)