Breaking News
Home / Svijet / U KORAK SA NOVIM TEHNOLOGIJAMA Kina predstavila 16 novih profesija

U KORAK SA NOVIM TEHNOLOGIJAMA Kina predstavila 16 novih profesija

posao1

 

Kineska uprava za ljudske resurse priznala je 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.

Nove profesije, uglavnom u privrednim granama u razvoju i uslužnim sektorima, uključuju tehničare pametne proizvodnje, industrijske internetske tehničare, tehničare virtuelne stvarnosti, menadžere lanca snabdijevanja, trenere vještačke inteligencije, upravljače objedinjenih medija, respiratorne terapeute, između ostalog navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu bezbjednost i povezanih odjeljenja.

 

Kako se kineska ekonomija kreće ka kvalitetnom razvoju, u raznim industrijama pojavila su se nova radna mjesta koja zahtijevaju nove vještine i znanje, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

Oslobađanje novih radnih mjesta može podstaći razvoj srodnih industrija, povećati zaposlenost i ojačati stručno obrazovanje i obuku, kaže se u saopštenju.

Ovo je drugi put da je Kina dodala nove profesije na svoju listu. Kina je u aprilu 2019. objavila prvih 13 novih zanimanja.

 

Autor: Tanjug

 

Check Also

ITALIJA-PLAMEN_620x0

“Poslaću vam karabinjere sa BACAČIMA PLAMENA ako budem čuo da pravite proslave”: Govor predsednika italijanske regije napravio haos na mrežama (VIDEO)

  Italija zbog korona virusa proživljava najveću krizu od Drugog svetskog rata, apeluje se na …

Powered by Master Media (TM)