Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / U JEDNOM RATNOM DANU IZGUBILA TROJE DECE Majka Milja iz Višegrada: “Život ide dalje. Snagu mi daju unuk i snaja…”

U JEDNOM RATNOM DANU IZGUBILA TROJE DECE Majka Milja iz Višegrada: “Život ide dalje. Snagu mi daju unuk i snaja…”

lNLktkqTURBXy9iMzU3OGMwYzZjMGI1MzBkNzdmYjgyNTA4Y2YwMGRmZC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Majka Milja Tanasković iz Višegrada je za Republiku Srpsku dala najviše što čovek može dati, troje svoje dece.

– U odbrambeno – otadžbinskom ratu za jedan ratni dan sam izgubila troje dece po imenu Rada, Vlada i Vladanku a i sama sam ranjena na kućnom pragu i ležala među svojom mrtvom decom – rekla je starica i dodala da joj snagu za životom daju unuk i snaja, a pomoć pruža boračka organizacija i opština, piše BN TV.

 

– Ali neka živi Republika Srpska jer su za nju mnogi sinovi dali svoje živote – kaže starica.

Stradala braća Tanasković

Predsednik Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić kaže da je za Republiku Srpsku, u redovima VRS živote dalo oko 23.000 srpskih boraca i da sadašnjim generacijama mladih i budućim naraštajima treba da se prenosi da se mora sačuvati Republika Srpska.

– Opština Višegrad je prva u Republici Srpskoj uradila spomenike svim poginulim borcima, uredila Vojničko groblje na Megdanu, otvorila spomen- sobu ,izgradila spomenik Braniocima RS, ruskim dobrovoljcima i obeležja na mestima gde su formirani odredi Višegradske brigade VRS –  istako je Vasić.

On je potvrdio da opštinska vlast pomaže boračku organizaciju bez obzira koja je stranka na čelu opštine.

Načelnik opštine Višegad Mladen Đurević je na prijemu za predstavnike političkog, privrednog i društvenog života ove lokalne zajednice rekao da se nikad ne smeju zaboraviti oni koji su stvorili Republiku Srspku i da se mora voditi briga o njenim stvaraocima.

– Moramo očuvati Srpsku, naš identitet i svo nasleđe na koje smo ponosni – naveo je Đurević.

Nakon prijema kod načelnika u zgradi opštine građani su mogli da probaju tradicionalna srpska jela koja je pripremila poznati kulinar Mladena Gojković iz Čačka.

TV BN/ BLIC.RS
Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

16886251745a60e4bd6eb37591671841_v4_big

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Reditelj Emir Kusturica otvorio je danas u galeriji “Petar Lubarda” u Andrićgradu izložbu “Petar Lubarda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)