Breaking News
Home / Susjedne opštine / Gorazde / U Goraždu zaplijenjeni droga, automatske puške, mitraljez i 440 komada municije

U Goraždu zaplijenjeni droga, automatske puške, mitraljez i 440 komada municije

2284E3FA-2CF8-4DEB-8216-7898C3D759E6

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, u saradnji s Tužilaštvom BPK, zaplijenili su 352 grama marihuane, dvije automatske puške, puškomitraljez i oko 400 metaka različitog kalibra.

Droga i naoružanje pronađeni su tokom pretresa Mehe P. iz Goražda, njegovog automobila i dva stambena objekta koja koristi, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Goraždu.

Prema riječima Emka Rizvanovića, šefa Kancelarije komesara policije BPK, tokom pretresa oduzeti su i dva mobilna telefona, šest okvira za različite vrste naoružanja, 440 metaka različitih kalibara, digitalna vaga, aluminijska folija koja se koristi za pakovanje droge, kao i metalna kutija s određenom količinom baruta.

“Materije i predmeti su izuzeti i biće predmet vještačenja, a osoba je zadržana u pritvoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja, dijelova za oružje i municije. Nad njim je zavedena kriminalistička obrada i bit će predat Tužilaštvu BPK Goražde na daljnje postupanje”, istakao je Rizvanović.

Nakon što je 14. juna otkriveno 34 grama opojne droge spid, ovo je druga značajnija zapljena droge u posljednji mjesec na području Goražda, a iz MUP-a najavljuju nastavak pojačane borbe protiv trgovaca i konzumenata droga na ovom području.

(Avaz.ba)

Check Also

FOTO-RTRS-Dodik-i-resorni-m_620x0

USAGLAŠENA TRASA AUTO-PUTA SARAJEVO – BEOGRAD: Sastanak Predsedavajućeg Predsedništva BiH i resornih ministra BiH, FBiH i RS

Dodik je rekao da će trasa Sarajevo – Beograd biti formalno ucrtana u kartu BiH …

Powered by Master Media (TM)