Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / U Foči, Višegradu, Čajniču i Rudom u toku izrada budžeta za 2017. godinu

U Foči, Višegradu, Čajniču i Rudom u toku izrada budžeta za 2017. godinu

091154

Prema projekcijama – u opštinskoj kasi Foče koja je i najbrojnija opština trebalo bi da se nađe više od 12 miliona maraka,Višegrada 8.325.000 maraka,Rudog skoro 4.300.000,dok bi u Čajniču trebalo da bude oko 2.700.000 maraka.

Skoro da i neće biti promjena u odnosu na ovu godinu. Peta opština u ovom regionu – Novo Goražde prema svemu sudeći teško da će išta moći da ostvari zbog duga od oko pet miliona maraka.

Prednacrtom je u Novom Goraždu predviđeno prikupljanje prihoda od oko 1.875.000 maraka. Svi planovi o ulaganjima i podsticajima su u sjeni ogromnih dugova.

U Foči ovu godinu završavaju bez dugovanja – provođenje planova u investiranju ostavljaju i za sljedeću godinu. Izgradnja vodovoda,željeznog mosta,puta desnom obale Tare i izgradnja nove zgrade dječijeg vrtića. Predviđena su ulaganja i od 1.800.000 maraka za uređenje puteva i gradskih ulica.

Novca će biti i za podsticaje. Novca za stipendije,podsticaja za poljoprivredu i razvoj infrastrukture biće i u Višegradu.

U sljedećoj godini više novca i za natalitetnu politiku.

U Rudom za infraskturkturu planiraju izdvojiti oko pola miliona maraka,za podsticaje u poljoprivredi i zapošljavanju 275.000 maraka.U Čajniču najavlju povećanje budžeta u odnosu na ovu godinu za oko osam posto u kojem će za investicije i podsticaje biti izdvojeno oko 300.000 maraka.

rtrs

Check Also

osnovna

KONKURS za izbor i imenovanje direktora JU Osnovne škole “Vuk Karadžić” Višegrad

  JU OŠ “VUK KARADžIĆ”  VIŠEGRAD –  Školski odbor – raspisuje   KONKURS za izbor …

Powered by Master Media (TM)