Breaking News
Home / Vrijeme / U BiH sutra sunčano i PROHLADNO, a evo kakvo vreme će biti do kraja sedmice

U BiH sutra sunčano i PROHLADNO, a evo kakvo vreme će biti do kraja sedmice

N0tktkqTURBXy9mMGM5ZGJhOWQwYWNjMDhmYzg2NzNhYjlmNTdjNDIzMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

U BiH sutra će preovladavati pretežno sunčano vreme. Jutro će biti hladno, na istoku umereno do pretežno oblačno a u ostalim predelima pretežno vedro. Oko reka i po kotlinama ponegde se očekuje magla, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana biće pretežno sunčano i toplije uz malo oblaka. U pojedinim predelima magla i niski oblaci zadržaće se duže tokom dana uz hladnije vreme u tim predelima.

Vetar slab južnog i jugozapadnog smera. U Hercegovini vetar severnog smera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između minus 5 i jedan stepen Celzijusov. Najviša dnevna temperatura vazduha između 4 i 10 stepeni Celzijusovih, a u mestima sa dugotrajnom maglom ili niskom naoblakom niža temperatura vazduha, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između minus 5 i jedan stepen, a najviša dnevna temperatura između 4 i 10 stepeni, najavljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vreme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smera. U Hercegovini vetar severnog i severoistočnog smera. Najniža jutarnja temperatura većinom između  minus 4 i 2 stepena. Najviša dnevna temperatura između 6 i 11 stepeni. U mestima sa dugotrajnom maglom ili niskom naoblakom niža temperatura vazduha.

Prepodne se za petak prognozira naoblačenje u Hercegovini, jugozapadu i na zapadu Bosne. Deo prepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno magla ili niska naoblaka.

Od poslepodenvnih sati prema kraju dana kiša u Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne i u Krajini. U ostatku BiH naoblačenje. Duvaće vetar umerene jačine južnog smera. U drugoj polovini dana se očekuju jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura većinom između minus 3 i 2 stepena, u Krajini od 3 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U subotu, 9 decembra se prognozira veća promena vremena. Sa dolaskom jačih padavina sa jeverozapada temperature vazduha biće u naglom opadanju i očekuje se jak sneg ili susnežica. Na jugu BiH kiša. Izgledno je formiranje novog snežnog pokrivača u visini od 10 do 30 centimetara.

Jače padavine se premeštaju sa Krajine, gde se prvo i očekuje sneg, prema istoku, gde je isprva sredinom dana kiša, koja će ubrzo preći u sneg. Prestanak padavina očekuje se u noći na nedelju. Prepodne duvaće jak jugo u Hercegovini i istoku Bosne, koje će u drugoj polovini dana oslabiti i promeniti smer na sever. U ostatku BiH već prepodne vetar menja smer na sever i severozapad.

Temperatura vazduha prepodne većinom između nula i 6 stepeni, na jugu BiH od 7 do 11 stepeni. U drugom delu dana temperatura u opadanju.

blic.rs

Slušajte Radio Višegrad uživo od 08:00 do 18:00 časova.

About admin

Check Also

20171208072549_455200

Danas naoblačenje, u Hercegovini kiša

Da­nas se oče­ku­je nao­bla­če­nje u ci­je­loj ze­mlji u BiH. Od po­sli­je­po­dne­vnih ča­so­va pre­ma kra­ju da­na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Powered by Master Media (TM)