Breaking News
Home / Region / Tri stotine crnogorskih advokata potpisalo proglas protiv zakona o veroispovesti

Tri stotine crnogorskih advokata potpisalo proglas protiv zakona o veroispovesti

677z381_677z381_hram-hrista-spasitelja-podgorica-wiki-kkdd

 

Više od tri stotine advokata potpisalo proglas „Advokati brane Pravo i Pravdu”, u znak protesta usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti. Advokati u proglasu napominju da je 301 potpis prikupljen za dva dana, te da spisak nije konačan.

Poznato je ne samo crnogorskoj, nego i svjetskoj javnosti kakve je društvene potrese po crnogorsko društvo proizveo aktuelni Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja o pravnom položaju verskih zajednica, saopšteno je u proglasu koje je potpisalo 301 advokat, prenose podgoričke Vijesti.

 

 

„Ovo potiče još od vremena kada je ovaj zakon bio u fazi donošenja, a posebno nakon njegovog stupanja na snagu, i traje do dan-danas, počev od fizičkih sukoba u crnogorskom Parlamentu, preko građanskih protesta i litija, pa do hapšenja i krivičnog progona sveštenika i brojnih vernika“, navode crnogorski advokati u proglasu.

Tvrde da se vode isključivo strukom i etičkim kodeksom advokature.

„Smatramo profesionalno odgovornim i moralnim da ustanemo protiv ovog očigledno neustavnog i sistemskim zakonima protivnom zakona, kojim se na najgrublji način vrši diskriminacija titulara imovine vjerskih zajednica i krše elementarna pravila građanskog prava”.

 

politika.rs

 

Check Also

162964

Crna Gora potpuno zatvorila jedan granični prelaz prema Srbiji, uvela stroge mjere (FOTO)

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da potpuno zatvori granični prelaz …

Powered by Master Media (TM)