Breaking News
Home / Zanimljivosti / Tri nova trenda za kuhinju iz snova

Tri nova trenda za kuhinju iz snova

Tri nova trenda za kuhinju iz snova 665

Prilikom uređenja životnog prostora, veoma je važno da pravilno odaberemo karakteristike, materijale i izgled svog kulinarskog kutka. Pružamo vam savete i otkrivamo trendove kojima se možete voditi u dizajnu svoje kuhinje iz snova.

 

Kuhinja je srce svake kuće, tako je bilo od pamtiveka. U kuhinji se nekada odvijao život tradicionalnog doma, posebno kako je kuhinja bila i jedina grejana prostorija. Sa razvojem urbanog stanovanja i usvajanjem funkcionalnog pristupa u modernističkoj arhitekturi, većina naših stanova dobila je neku interpretaciju “Frankfurtske kuhinje”, kreirane 1926. godine od strane austrijske arhitektkinje Grete Šite-Lisicki. Ova racionalno osmišljena kuhinja imala je sve što je moderna domaćica zahtevala, u minimalnom prostoru i uz savremeni dizajn. Danas je savremena kuhinja, zadržavši naglasak na funkcionalnosti, ponovo srce kuće – otvorena je prema dnevnom boravku i predstavlja scenografiju za razne dnevne aktivnosti. Zbog toga je važno da prilikom uređenja životnog prostora pravilno odaberemo karakteristike, materijale i izgled svog kulinarskog kutka.

 

Prilikom odabira kuhinje, trebalo bi imati na umu, pre svega, osnovne funkcionalne karakteristike koje ona mora da zadovolji, u skladu sa našim prioritetima i dnevnim navikama, i time koliko često u njoj boravimo. Zbog prostornih ograničenja ne možemo uvek da ispunimo sve svoje želje, pa je neophodan kompromis kako bismo maksimalno iskoristili potencijale svog doma. U definisanju funkcionalne kuhinje u skladu sa prostornim kapacitetima, najbolje je osloniti se na profesionalnu pomoć.

Obratite se projektantu – arhitekti ili dizajneru enterijera, koji vam može pomoći da svoju kuhinju iz snova vizualizujete i smestite u svoj stan ili kuću. Primera radi, kompanija Gorenje u Srbiji u okviru svojih maloprodajnih objekata, Gorenje Studija, nudi i besplatne usluge projektovanja i konsultacije sa projektantskim i prodajnim timom prilikom kupovine kuhinje iz njihovog bogatog asortimana, uz prateću belu tehniku i male kućne aparate. Time praktično rešavate sve na jednom mestu – od ideje do realizacije, uz besplatnu isporuku i montažu prema dogovorenom projektu.

 

Pored funkcionalnosti, važne karakteristike kuhinje su i bezbednost i dugotrajnost njenog korišćenja. Ovde je potrebno obratiti pažnju na materijale koji se koriste u proizvodnji kuhinjskih elemenata i njihovu završnu obradu koja značajno utiče na životni vek, kao i na odabir kvalitetnih okova koji će izdržati svakodnevno korišćenje i terete čaša, tanjira i ostalog posuđa.

 

Gorenje+ kuhinje proizvode se u Nemačkoj, prema EU standardima kvaliteta i zaštite zdravlja i bezbednosti, te izborom elemenata iz velike ponude ovog brenda znate da ste pitanje uređenja kuhinje rešili na duže staze. Ostaje vam samo da se pozabavite detaljima u vidu moderno dizajniranih malih kućnih aparata i date lični pečat svom kulinarskom kutku.

 

Jer, na kraju, moramo priznati da su estetika i izgled kuhinje podjednako važni kao gorenavedene karakteristike, s obzirom na to da je kuhinja postala važan deo enterijera i ponekad stilski diktira izgled čitavog stana.

 

Već godinama unazad, trendovi u uređenju kuhinja jedan su od glavnih pokazatelja kretanja u svetu dizajna enterijera bilo da je reč o modernim, klasičnim ili rustičnim linijama. Izbor dezena, boja i detalja na tržištu je zaista veliki i često zbunjujući i za same kupce u smislu mogućnosti kombinovanja. Zato izdvajamo tri nova trenda kojima se možete voditi u dizajnu svoje kuhinje iz snova.

 

Dodir prirode u vašoj kuhinji – ormarići u boji drveta

 

Umesto trenda belih ormarića i drvenih radnih ploča koji je dugo preovladavao, danas sve češće vidimo aktuelne primere kuhinja sa ormarićima u boji drveta. Drvo će svojom teksturom, bez obzira na ton, u svaku kuhinju uneti dozu topline i dodira sa prirodom.

 

Gorenje+ kuhinja Desiree (Cindy)

 

Ovaj trend odgovara kako rustičnim kuhinjama, koje možete dekorisati industrijskim ručicama u crnoj boji, šarenim pločicama između gornjih i donjih elemenata i retro plafonskim i zidnim lampama, tako i klasičnim kuhinjama gde se drvo dobro kombinuje sa mirnijim dekorom i elementima u boji za moderan, savremen izgled.

 

Betonska kuhinja za minimalni izgled

 

Novi trend u minimalističkom pristupu enterijeru, posebno kada su u pitanju kuhinje, jeste uvođenje nešto grubljih tekstura. Potpuno sjajne i inox kuhinje gube na svojoj privlačnosti, a sve češće se biraju elementi sa teksturom betona. Ovaj materijal odgovara minimalističkoj estetici i odlično se kombinuje sa sjajnim površinama kuhinjskih aparata ili detaljima u sjajnim teksturama.

 

Gorenje+ kuhinja Gloriette Celine (Concrete Grey)

 

Možete se opredeliti za betonski izgled radnih ploča ili betonske frontove ormarića, a za one smelije tu je i “total look”. Ovakve kuhinje je najpogodnije opremiti jednostavnim arhitektonskim osvetljenjem – reflektorima ili visilicama svedenog minimalističkog dizajna, i trakastim LED osvetljenjem.

Zagasite boje za veću kulinarsku inspiraciju

 

Dugo rezervisane pre svega za spavaće sobe, zagasite boje sada dobijaju svoje mesto i u dnevnim prostorima i kuhinjama. U suprotnosti sa svetlim minimalističkim enterijerom, ali podjednako popularan, trend zagasitih boja inspirisan je željom da prostor dobije atmosferu, toplinu i sopstveno raspoloženje.

 

Gorenje+ kuhinja Ella (Ocean Blue)

 

Opredelite se za kombinacije u toplim, zemljanim tonovima, ili za tamne nijanse plave i zelene sa kojima možete napraviti zanimljive kombinacije boja, tekstura i različitih stilova i uz adekvatne detalje prilagoditi ih ostatku doma, posebno ukoliko je reč o kuhinji spojenoj sa dnevnim boravkom.

 

 

Kuhinje po meri

uz 50% popusta i poklon aparat

 

Prilikom kupovine bilo kog modela kuhinje po meri iz linije Gorenje +, na poklon dobijate sjajnih 50% popusta i Gorenje aparate u iznosu zavisnom od vrednosti kupljene kuhinje.

 

Uz kupovinu kuhinje putem beskamatnog “360 kredita” postoji mogućnost kupovine na kredit i bilo kog aparata iz Gorenje prodajnog asortimana.

 

Iskoristite pogodnosti i dođite u najbliži Gorenje Studio po vašu kuhinju iz snova.

 

Autor: Milena Zindović, d.i.a, M.Arch.

Foto: Gorenje

 

Check Also

Kako da uredite malu dnevnu sobu da izgleda veće 665

7 saveta kako da uredite malu dnevnu sobu da izgleda veće

Ako je vaša dnevna soba skromnih dimenzija, poslužite se jednostavnim trikovima pri uređenju ove prostorije …

Powered by Master Media (TM)