Breaking News
Home / Zanimljivosti / Tri nagrade Red Dot 2018 za Kiu

Tri nagrade Red Dot 2018 za Kiu

Kia-Reddot-18-01

 

Kia je osvajanjem tri nova prestižna priznanja Red dot ponovo dokazala vrhunski rad u oblasti dizajna svojih automobila. Sportska limuzina Stinger, kompaktni krosover Stonic i treća generacija gradskog mališana Picanto ove godine odneli su pobede u svojim kategorijama.

Stinger dobitnik nagrade Red Dot: najbolje od najboljeg
Međunarodni žiri, koji čine stručnjaci iz domena dizajna, Stingera je proglasio za Najbolje od najboljeg, čime je nagradio njegov izuzetan dizajn.

Ukupno 21 nagrada Red Dot
Trostruka pobeda u 2018. godini nastavak je Kijinog uspešnog niza, jer ovaj brend od 2009. godine, kada je kao prvi nagradu osvojio Soul, u svojoj bogatoj kolekciji ima čak 21 nagradu Red Dot. Najnoviji uspeh dolazi nakon još jednog trostrukog trijumfa – nagrada iF Design, koje je Kia nedavno osvojila.

“Naš globalni dizajnerski tim može da bude izuzetno ponosan zbog ova tri najnovija priznanja. Ona potvrđuju Kijinu dizajnersku izvrsnost i inovativnost prepune strasti, što je još jednom pohvaljeno od strane međunarodnih dizajnerskih eksperata,” kaže Peter Schreyer, predsednik i glavni dizajner u korporaciji Kia Motors. “Osvajanje već četvrtog priznanja Red Dot: najbolje od najboljeg nešto je izuzetno. Moderan pristup klasičnom gran turismo stilu u obliku Kia Stingera još jedan je dokaz Kijinih visokih dizajnerskih standarda.”

Stinger, dizajniran u Kijinom evropskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, kombinuje klasični gran turismo izgled s prostranom unutrašnjošću. Stinger, za kojeg su dizajneri inspiraciju našli u grand tourerima iz 70-ih godina prošlog veka, donosi elegantne fastback proporcije i mišićav izgled, koji svojim ramenima podseća na bocu koka-kole i naglašava pogon na zadnje točkove.

Stonic, Kijin prvi kompaktni krosover, takođe dizajniran u Frankfurtu, donosi atraktivan i odvažno dizajniran eksterijer, koji je odlično uparen s nešto višim položajem sedenja i praktičnim SUV izgledom. To je najviše personalizovan Kijin model dosad, jer kupcima pruža širok izbor dvobojnih kombinacija eksterijera i enterijera.

Treća generacija Picanta –najmanjeg Kia modela – donosi mladolik i energičan karakter u A segment automobila. Mališan predstavlja prepoznatljiv dizajn i visokokvalitetnu, visokotehnološku kabinu, s mnoštvom mogućnosti prilagođavanja željama vlasnika. Zahvaljujući inteligentnim dizajnerskim rešenjima Picanto može da se – uprkos svojim skromnim dimenzijama – pohvali najvećom prostranošću u svojoj klasi.

Red Dot nagrade: prijavljenih više od 6.300 proizvoda iz 59 zemalja
Konkurs Red Dot Awards, koji se od 1955. godine izvodi pod okriljem dizajnerskog centra Ren-Vestfalija, važi kao jedan od najprestižnijih na svetu u oblasti dizajna. Žiri čini 40 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade Red Dot dodeljuju se u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn) i ocenjuju ih na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i ekološka primerenost. Za priznanja za 2018. godinu konkurisale su kompanije iz 59 zemalja, koje su prijavile više od 6.300 proizvoda.

Svečano predstavljanje Red dot nagrada održaće se 9. jula 2018. godine u nemačkom gradu Esenu u operskoj kući Alto, koju je dizajnirao Alvar Alto.

netauto.rs

Check Also

28279352_2078427935733550_9126024276084115396_n-720x650

Srbija : ugovor na papiru više neće biti potreban

  Sezonske radnike u poljoprivredi od ove godine poslodavci će moći da angažuju elektronski, putem …

Powered by Master Media (TM)