Breaking News
Home / Zanimljivosti / Testovi novog Land Rover Defendera u Keniji

Testovi novog Land Rover Defendera u Keniji

Land-Rover-Kenya-19-03

 

Novi Land Rover Defender se pomakao korak bliže proizvodnji nakon uspešnog završetka zahtevnog programa testiranja s Tusk-om (dobrotvorna organizacija za očuvanje divljih životinja) u Keniji, kao podrška inicijativama za očuvanje lavova u Africi.

 

Novi Defender je podvrgnut testiranju u Keniji sa Tusk-om kako bi podržao inicijative za očuvanje lavova u Africi. Specijalno maskirani Defender prototip korišćen je od strane menadžera divljih životinja za podršku operacijama očuvanja na Boran Conservanci od 14.000 hektara. Novi Defender je stavljen na probu vučnim pomagalima u podršci operacijama savladavanja reka dok prati lavove.

 

Pogledajte novi Defender na testu https://ioutu.be/1DA0ko7F7KM.

 

Land Rover je zvanični partner dobrotvorne organizacije za očuvanje divljih životinja, Tusk, već 15 godina, a 2019. godina je njihova godina lava  – Tusk’s Year of the Lion, kako bi istakli pad broja lavova u Africi.

 

Prototip Defender opremljen integrisanim povišenim dovodom vazduha ,nosio je jedinstvenu kamuflažu, koja je specijalno osmišljena za okolinu, podržavajući operacije na Borani Conservanci od 14.000 hektara, prateći lavove i prevozeći zalihe. Jedinstven program testiranja dao je Tusk-ovim operativcima šansu da predstave novog Defendera kroz seriju testova u stvarnom svetu, jer su menadžeri divljih životinja pregazili reke, izvukli teško natovarene prikolice i savladali izazovan teren. Prototip je čak korišćen da pomogne da se zameni neispravna prateća ogrlica koja je postavljena na lava. Boran Conservanci je ambijent sa ravnicama, duboko usečenim stazama, strmim stenovitim usponima, muljevitim obalama reka i gustim šumama, dajući novom Defenderu priliku da pokaže svoju neuporedivu širinu mogućnosti.

 

“Sada smo u naprednim fazama novog ciklusa testiranja i razvoja Defendera. Rad sa našim partnerima u Tusk-u u Keniji omogućio nam je da prikupimo vredne podatke o njegovim mogućnostima. Borana rezervat ima širok spektar izazovnih okruženja, što ga čini savršenim mestom za testiranje ekstremnih atributa terena za novog Defendera.”- rekao je Nick Collins, direktor linije vozila Jaguar Land Rover.

 

“Land Rover je zvanični partner Tusk -a 15 godina i Defender je stavljen na probu u rezervat Borana Conservanci kako bi podržao njihov program očuvanja lavova i da bi naglasio kritičnu situaciju s kojom se suočavaju lavovi širom Afrike. Tri četvrtine populacije lavova na kontinentu je u opadanju.  Manje od 20.000 lavova globalno preživljava u divljini – broj je opao sa 200.000 koliko ih je bilo u prošlom veku.

 

 

Ove godine obeležava se Tusk -ova Godina lava. Naš cilj je da podignemo svest o alarmantnom padu populacije lavova širom Afrike. Srećom, u okviru Boran Conservanci, postoji veliki broj ponosniha lavova i praćenje njihovog kretanja kroz ovo ogromno i teško okruženje je od vitalnog značaja kako bi se oni zaštitili i smanjio bilo kakav sukob sa susednim zajednicama. ” – Charles Maihev, izvršni direktor, Tusk.

 

netauto.rs

Check Also

29511269_839454386240961_4835894095941468160_n

Tretman od varoe u novembru

  Uz avgustovske i septembarske tretmane, vema je bitan i tretman od varoe u novembru. …

Powered by Master Media (TM)