Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / Kopaonik / Tara, Zlatibor, Stara planina, Kopaonik… Domaći turisti dali svoju ocenu

Tara, Zlatibor, Stara planina, Kopaonik… Domaći turisti dali svoju ocenu

480875575f97db61a69e5588534145_708x460

 

Anketa Turističke organizacije Srbije pokazala je da su ove godine najtraženije destinacije domaćih turista bile Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, a najviše su im se dopale Tara, Uvac i Golubac.

Anketa je takođe pokazala da je najvise turista išlo na jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje na više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora.

Većina je za smeštaj koristila privatne objekte, uglavnom su putovali porodično, nešto ređe sa prijateljima i partnerom.

 

Ispitanici su turističkoj ponudi Srbije dali vrlo dobru prosečnu ocenu 3,8 a takvoj oceni doprineli su pozitivni utisci koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo.

Zamerke su se odnosile na račun kvaliteta puteva, cena i nečistoće na javnim površinama.

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, instagram postovi, sajtovi, kao i kampanja Turističke organizacije Srbije “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju”, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije i dodaje da će TOS i tokom jeseni i zime nastaviti da promoviše putovanja po Srbiji.

 

b92.net

 

Check Also

683716070605a674c8c7bd556742913_v4_big

22 godine od NATO bombardovanja: “Nismo išli u rat, nego u odbranu, mogao je i Lazar da se ne bori na Kosovu”

Otpor Srbije tokom NATO bombardovanja doneo je našoj zemlji Rezoluciju 1244, kaže bivši potpredsednik Vlade …

Powered by Master Media (TM)