Breaking News
Home / Region / SVI BAMBI PROIZVODI USAGLAŠENI SA REGULATIVOM

SVI BAMBI PROIZVODI USAGLAŠENI SA REGULATIVOM

 

20180608131856_482671

Bambi, kao odgovorna kompanija, je uvijek u skladu sa svimvažećim propisima i standardima, i u potpunostipoštuje sve europske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodnestandarde kvaliteta.

 

Proizvod koji je uzorkovan u Sloveniji, proizveden je za pomenuto tržište takođe u skladu sa tada važećim propisima i preporukama EU, čija je Slovenija članica, i to znatno prije stupanja na snagu nove, pooštrene Uredbe Evropske komisije o vrijednostima akrilamida od 11. 04. ove godine.

 

Kako ova Uredba po Zakonu ne predviđa nikakve sankcije, kompanija Bambi je u dogovoru sa slovenačkom Upravom za bezbjednost hrane samoinicijativno zamijenila taj proizvod na teritoriji Slovenije u svim maloprodajnim objektima, a sve zbog naših vjernih potrošača i nove Uredbe koja važi u Sloveniji, kao članici Evropske Unije.

Što se tiče ostalih tržišta, napominjemo da je Bambi kao odgovorna kompanija sa visokim standardima već završioproces usklađivanja sa novom Uredbom EU u Republici Hrvatskoj a trenutno je, i bez postojanja jasne regulative o preporučenom nivou akrilamida u proizvodima, u procesu usklađivanja proizvoda sa Uredbom EUi na svim ostalim tržištima.

 

Inače, akrilamid uobičajeno nastaje tokom proizvodnje u termičkim procesima (prženjem ili pečenjem) hrane bogate ugljičnim hidratima i mastima. Podjednako se stvara prilikom pripreme hrane kod kuće i u procesu proizvodnje. Ima ga u pekarskim proizvodima, proizvodima od krompira, u kafi, kao i ostalim proizvodima koji se peku na visokim temperaturama.

Za konkretan slučaj u Sloveniji, moramo da istaknemo da je u pitanju minimalna količina robe, i da naglasimo opet,proizvedenau skladu sa tada važećom regulativom.

 

Pozivamo sve potrošače da nastave da koriste našu Plazmu na svim tržištima, proizvod na kojem su odrastale i odrastaju brojne generacije.

Check Also

Yr6k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTldJN01EQV8vY2YxYThkNDFjNmNhZTNlMTIwNmM2MjI2NGQ3N2RmNjMuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

HAOS NA PUTU ZA CRNU GORU Deo magistrale je POTPUNO BLOKIRAN, ali ovo su ALTERNATIVNI PRAVCI

Blokada koju malinari od subote drže na magistralni kroz Prijepolje, totalno je paralisala saobraćaj kroz …

Powered by Master Media (TM)