Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Sveštenik Glišić službovao u Borikama kod Rogatice

Sveštenik Glišić službovao u Borikama kod Rogatice

20190704130137-287699

 

Sveštenik Bojan Glišić iz Rogatice, koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija službovao je u Borikama na području Rogatice, a ne u Višegradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Obe crkve pripadaju Mitropoliji Dabrobosanskoj, a sveštenik Glišić ranije službovao u Zenici.  Prema našim saznanjima bio je jedini sveštenik u Borikama.

Glišić je uhapšen  u akciji “Lotike”, a tokom prilikom pretresene su lokacije u Rogatici gdje službovao kao i u Višegradu, gdje mu kako saznajemo, žive roditelji.

 

 

 

U crkvi u Višegradu nisu mogli da nam govore o ovom slučaju jer kako su istakli on nije službovao kod njih.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslvoa Republike Srpske, ranije navodeći njegove inicijale, saopšteno da je tokom hapšenja Glišića zaplijenjeno oružje i eksploziv.

–  Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona – pojasnila je portoarpol MUP-a RS Mirna Miljanović.

 

 

Opeartivnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

 

glassrpske.com

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

  OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April Obavještavamo potrošače da će danas 16.01.2020.god. ( četvrtak) u …

Powered by Master Media (TM)