Breaking News
Home / Susjedne opštine / Užice / STOPAMA UŽIČKOG SUPERMENA Maratonac i biciklista će preći 2.300 kilometara do Moskve

STOPAMA UŽIČKOG SUPERMENA Maratonac i biciklista će preći 2.300 kilometara do Moskve

Capture-135

 

Još dvojica građana Srbije uputila su se na pješački maraton do Moskve. Ultramaratoncu Aleksandru Kikanoviću iz Loznice i biciklisti iz Valjeva Nikoli Tomiću cilj je da ovim podvigom animiraju sve ljude da se uključe za pomoć lozničkoj bolnici.

“Užički Supermen” Milovan Milutinović prvi je na svojim nogama krenuo put Moskve, a do 2.300 kilometara udaljene prestonice Rusije trčaće i ultramaratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović, dok će ga na bicikli pratiti Valjevac Nikola Tomić. Cilj je da 9. maja, na Dan pobjede budu na Crvenom trgu i da put okončaju tako što će predsedniku Rusije Vladimiru Putinu predati ikonu Svetog Georgija Pobedonosca iz Hilandara.

– Želim da na ovaj način privučem pažnju dobrih ljudi i tu pažnju preusmjerim na Fondaciju i sav priliv koji bude na Fondaciji “Aleksandar Kikanović” želim da usmjerim na lozničku bolnicu – kaže Kikanović.

Loznički ultramaratonac na tom putu neće biti sam, već će mu društvo Nikola Tomić.

– Ovo je velika stvar. Voziću bicikl istim tempomom kojim on bude trčao. Biću uz njega da mu pružim podršku, da mu dodam vodu ili da nešto pojede – kaže Nikola.

Aleksandar i Nikola su se iz Loznice najprije uputili do Bijeljine u RS, a zatim put preko Šapca kroz Srbiju nastavljaju do Mađarske. Proći će preko Budimpešte ka Slovačkoj, a zatim kroz dio Poljske i Bjelorusije do Moskve.

srpskainfo.com

 

 

Možete da nas pratite i na Facebook stranici Visegrad Live

Check Also

70505353_1241851379357880_3925694563464773632_n

Poliklinika Corona 45.000 zadovoljnih pacijenata

  Poliklinika Corona je registrovana sa tri osnovne delatnosti interna medicina sa kardiologija kao vodećom i …

Powered by Master Media (TM)